Κόντρα εργαζομένων - Πολάκη για τα σεντόνια στο Σισμανόγλειο

Κόντρα εργαζομένων - Πολάκη για τα σεντόνια στο Σισμανόγλειο Facebook Twitter
sooc
2

Νέα κόντρα μεταξύ εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη είναι σε εξέλιξη με αφορμή αυτή τη φορά τα σεντόνια στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η αντιπαράθεση ξεκίνησε με αφορμή την καταγγελία μίας συνεργάτιδας του κ. Πολάκη ότι δέχτηκε επικριτικά σχόλια όταν ζήτησε να αλλάξουν σεντόνια στον νοσηλευόμενο αδελφό της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν ζήτησε σεντόνια από τη νοσηλεύτρια της βάρδιας, έλαβε την απάντηση ότι θα πρέπει να φέρει από το σπίτι της και όταν εν συνεχεία απευθύνθηκε στον προϊστάμενο του τμήματος, αυτός της είπε «έτσι είναι κυρία μου ο δημόσιος τομέας, δεν υπάρχουν λεφτά γι΄ αυτόν».

Η συνεργάτης του κ. Πολάκη απευθύνθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου και μετά από λίγη ώρα αλλάχθηκαν τα σεντόνια στους θαλάμους του τμήματος. Σχολιάζοντας το γεγονός, ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για «παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια», υπογραμμίζοντας ότι το Σισμανόγλειο αυτή τη στιγμή έχει ταμειακό διαθέσιμο «πάνω από 5 εκατομ. ευρώ».

Η διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, εκτός από το απόθεμα του νοσοκομείου, πρόσφατα είχαν παραληφθεί και άλλα 200 σεντόνια από την τμηματική παραλαβή των 2.000 που έχουν παραγγελθεί.

Στην ίδια ανακοίνωση τάσσεται σαφώς υπέρ του κ. Πολάκη, σημειώνοντας ότι αν και η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων δουλεύει με αυταπάρνηση, «δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι υπάρχουν και νοοτροπίες του "ωχ αδελφέ" αλλά και δεν μπορούμε να είμαστε αφελείς ότι μπορεί και να υπάρχει και υπονόμευση πολλές φορές βουβή μέσα από την χρονοτριβή, τη γραφειοκρατία κτλ».

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου που πραγματοποιεί την Τρίτη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ., εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την διοίκηση του νοσοκομείου και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «για πολιτική ανεπάρκεια την οποία επιχειρούν να κρύψουν δημιουργώντας προβοκάτορες εργαζόμενους».

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ειχαν παραληφθει 200 σεντονια! Πω πω... σε μια μονο κλινικη με λιγους ασθενεις, οχι απο αυτες που νοσηλευουν καμια πενηνταρια, σε μια μερα χρειαζονται ισαμε 40 σεντονια. Οποτε αυτα τα 200 σε ενα νοσοκομειο σαν το Σισμανογλειο δεν φτανουν ουτε για ζητω. Δεν ημουν εκει να ξερω ποιος ειχε δικιο και ποιος αδικο αλλα και ο διοικητης του νοσοκομειου ετρεξε να διορθωσει το προβλημα και να διαταξει "κατεπειγουσα εξεταση!" . Αλλα αν ηταν κανενας αλλος κακομοιρης οντως θα εφερνε σεντονια απο το σπιτι του.
Και τι μπορεί να κάνει άραγε ο κάθε διοικητής ή υπουργός με τέτοια ρεμάλια; Στην πράξη, απολύτως τίποτα... Επειδή ο Πολάκης και οι όμοιοί του (ανεξαρτήτως κόμματος) φρόντισαν να έχουν τα δικά τους παιδιά στο απυρόβλητο. Ας αφήσει λοιπόν τις πομφόλυγες για διαπλοκή στα σεντόνια (!) και ας κοιτάξει να κάνει καμιά σοβαρή αξιολόγηση προσωπικού στο υπουργείο του.