Νεοσύλλεκτοι καταγγέλλουν ότι τους σέρβιραν μεσημεριανό με σκουλήκια στο Μεσολόγγι

Νεοσύλλεκτοι καταγγέλλουν ότι τους σέρβιραν μεσημεριανό με σκουλήκια στο Μεσολόγγι Facebook Twitter
(φώτο αρχείου) EUROKINISSI // ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ
3

Ερώτηση κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ για τις καταγγελίες φαντάρων, στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου ότι την περασμένη Τετάρτη (06/12) τους χορηγήθηκε μεσημεριανό συσσίτιο που περιλάμβανε κοτόσουπα στην οποία υπήρχαν σκουλήκια.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση του ΚΚΕ, «άμεση ήταν η αντίδραση των φαντάρων για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Υπήρξε έντονη διαμαρτυρία και ομαδικά εγκατέλειψαν το εστιατόριο.

Κατά την ίδια καταγγελία, το περιστατικό στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων επιβεβαίωσαν και παρόντες αξιωματικοί της μονάδας.


«Η διοίκηση γνώριζε τα προβλήματα στο συσσίτιο, αφού μόλις πριν λίγες ημέρες, φαντάροι είχαν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για την κακή ποιότητά του. Ωστόσο η απαράδεκτη αυτή κατάσταση εξακολούθησε να υπάρχει με αποκορύφωμα την ύπαρξη συσσιτίου με σκουλήκια» αναφέρει το ΚΚΕ στην ερώτησή του.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές «οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες, αφού συχνά γίνονται καταγγελίες από στρατιώτες και άλλων μονάδων της χώρας, για την κακή ποιότητα των συσσιτίων. Η κυβέρνηση δαπανά αρκετά δισεκατομμύρια για νατοϊκές δαπάνες. Δεν διστάζει όμως να κάνει διαρκώς περικοπές στα κονδύλια, σχετικά με την ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση της στρατευμένης νεολαίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να είναι συχνά τα φαινόμενα της απαράδεκτης και λειψής ποσότητας και ποιότητας των συσσιτίων, που τα στρατόπεδα χορηγούν στους στρατευμένους νέους».

Κατόπιν όλων αυτών το ΚΚΕ ερωτά του αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας:

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη βελτίωση της κατάστασης του συσσιτίου στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου;

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε γενναία αύξηση των κονδυλίων με σκοπό την βελτίωση συνολικότερα της ποιότητας και της ποσότητας των συσσιτίων που παρέχονται στα στρατόπεδα;

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Στο κεντρο Εκπαιδευσης στο Μαυροδενδρι Κοζανης , το Φαγητο Ηταν Κατω του μετριου πολλες φορες για πεταμα. Μονιμως την Βγαζαμε με Κρουασαν απο το ΚΨΜ.Στη Συνεχεια Μετατεθηκα Κυπρο, Λευκωσια. Ε Εκει ειχα σιχαθει να τρωω Ολη μερα... Το φαγητο Ηταν Παραπανω του εξαιρετικου με μονιμα Σαλατες του σεφ , μαγιονεζες ,κετσαπ ιστοριες στα Τραπεζια, Φετα ΠΟΠ ,Ελαιολαδα εξτρα παρθενο σφραγισμενο, Μεριδες Δευτερες και Τριτες για οποιον Ηθελε,Αναψυκτικα και Γεμιστα μπισκοτα και Παγωτα μετα το φαγητο και Πολυ Καλη Ποιοτητα.. Το θεμα πιο ειναι.. Στην Ελλαδα το Συσσιτιο του Ελληνα Οπλιτη Κοστολογειτε 1.56 Λεπτα σημερα, Ενω στην Κυπρο 4.32 . Υπολογιστε Ποσα παραπανω πραγματα και Πιο Ποιοτικα μπορει να προμηθευτη η ΕΛΔΥΚ με τετοια διαφορα χρηματικη... Ντροπη Πραγματικα Στην Ιδια μας την Χωρα Να μην μπορουν να Φανε ενα Ανθρωπινο Γευμα τα νεα παιδια...
Και το 2009 στο κέντρο ήταν άθλιο το φαγητό. Αλλά όχι και σκουλίδια. Στη δε μονάδα δεν είχα παράπονο. Έτρωγα καλύτερα από εστιατόριο.Αλλά πρέπει κάποιοι, σαν το Καμμένο, να καταλάβουν πως δεν είναι μισθοφόροι και ρομπότ εκεί μέσα. Είναι νέα παιδιά τα οποία τα αναγκάζεις να πάνε στρατό και θα τρώνε και την αδιαφορία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Αμύνης στην μάπα; Ε, όχι δα.