Γερμανία: Ξανά σε χώρους Σένγκεν οι επιβάτες από Ελλάδα μετά τις αντιδράσεις για τους αυστηρούς ελέγχους

Γερμανία: Ξανά σε χώρους Σένγκεν οι επιβάτες από Ελλάδα μετά τις αντιδράσεις για τους αυστηρούς ελέγχους Facebook Twitter
Eurokinissi
2

Συμφωνία για τη διαδικασία που θα τηρείται σχετικά με τους ελέγχους των επιβατών από την Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια, επιτεύχθηκε στη τριμερή συνάντηση Ελλήνων, Γερμανών και Κομισιόν μετά και τους αυστηρούς ελέγχους που πραγματοποιούσαν οι γερμανικές αρχές στους Έλληνες επιβάτες και την δυσαρέσκεια της Αθήνας.


Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση εποικοδομητική και εξέφρασε την ικανοποίηση της κοινοτικής πλευράς για τις εξηγήσεις που δόθηκαν αλλά και για τα αποτελέσματα.


Καταρχάς, όπως είπε, η γερμανική πλευρά διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι επιβατών από την Ελλάδα θα γίνονται πλέον εντός της ζώνης Σένγκεν και θα περιορίζονται μόνο στην εξακρίβωση της ταυτότητας και της φωτογραφίας του επιβάτη. Μέχρι τώρα οι επιβάτες από την Ελλάδα οδηγούνταν σε ειδική έξοδο των αεροδρομίων εκτός της ζώνης Σένγκεν, όπου γίνονταν συστηματικοί έλεγχοι όλων των επιβατών.

Και η Ελλάδα θα εντείνει τους ελέγχους

 

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, η ελληνική πλευρά υποσχέθηκε από την πλευρά της ότι οι αρμόδιες αρχές θα εντείνουν με τη σειρά τους ελέγχους των επιβατών που κατευθύνονται από την Ελλάδα σε γερμανικά αεροδρόμια.


Η εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η Γερμανία είχε ενημερώσει την Κομισιόν στις 12 Νοεμβρίου για την παράταση της χρήσης του κώδικα του Σένγκεν που επιτρέπει στα κράτη-μέλη να εισάγουν προσωρινά στοχευμένους ελέγχους στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά του για λόγους εσωτερικής τάξης και ασφάλειας.

Η ανακοίνωση της Κομισιόν

Με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του αρμόδιου Επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή χαιρετίζει τη διευκρίνηση εκ μέρους των εκπροσώπων της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία οι έλεγχοι στο εξής θα πραγματοποιούνται στην πύλη του χώρου Σένγκεν του αεροδρομίου, αντί να μεταφέρονται οι επιβάτες στον χώρο εκτος-Σένγκεν. Οι έλεγχοι περιορίζονται στον έλεγχο της ταυτότητας και στην εγκυρότητα των ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Επιτροπή χαιρετίζει, επίσης, τη διευκρίνιση εκ μέρους των εκπροσώπων της Ελλάδας σχετικά με την ενίσχυση των υφισταμένων ελέγχων στα ελληνικά αεροδρόμια.

Η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Ελλάδα και τη Γερμανία. H συνολική συνεργασία μεταξύ τους είναι πολύ καλή μέχρι στιγμής και η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνδράμει και να ενθαρρύνει την περαιτέρω πρόοδό της.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Είναι ευρέως γνωστό ότι ελεγκτές και τελωνειακοί, δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ειδικά για τους ταξιδιώτες που φεύγουν από Ελλάδα.Δεν ξέρω αν το κάνουν σκόπιμα, κατόπιν εντολών.Πετάνε το μπαλάκι στον γερμανό ή άγγλο ελεγκτή.Τα πλαστά διακιολογητικά, που βγάζουν μάτι, περνάνε απαρατήρητα εδώ, στο εξωτερικό όμως μετά από σοβαρό έλεγχο, τα τσιμπάνε και αρνούνται την είσοδο.