Αναστασία Τσουκαλά: Σχεδόν απανθρακωμένο το γόνατό της - Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ

Αναστασία Τσουκαλά: Σχεδόν απανθρακωμένο το γόνατό της - Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ Facebook Twitter
11

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» η δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά, η οποία τραυματίστηκε βαριά από φωτοβολίδα στο πόδι κατά την διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια την Παρασκευή.

Η Αναστασία Τσουκαλά, την ώρα των επεισοδίων ήταν μαζί με τους φωτορεπόρτερ που κάλυπταν την πορεία στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη. Οι κουκουλοφόροι εκτόξευσαν με ευθεία βολή τη φωτοβολίδα σημαδεύοντας αστυνομικούς των ΜAT.

Ωστόσο, η φωτοβολίδα ναυτικού τύπου καρφώθηκε στο πόδι της και η φλόγα της, προκάλεσε εσωτερικά εγκαύματα. Μάλιστα, μέσα στο πόδι της φέρεται να άνοιξε και το μικρό «αλεξίπτωτο» που έχουν αυτού του τύπου οι φωτοβολίδες.

Πρόκειται για ιδιαίτερα βαρύ περιστατικό, αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές στο protothema.gr συνεκτιμώντας το σχεδόν απανθρακωμένο γόνατο, την απαιτητική χειρουργική επέμβαση και τη δύσκολη μετεγχειρητική κατάσταση της ασθενούς.

Η ασθενής, που υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική επέμβαση (από τις 11 το βράδυ της Παρασκευής ως τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου) διανύει το τρίτο 24ωρο διασωληνωμένη και με φαρμακευτική αγωγή για αιμοδυναμική υποστήριξη καθώς είναι αιμοδυναμικά ασταθής.

Παράλληλα, οι γιατροί κάνουν συνεχώς καθαρισμούς στο τραύμα προσπαθώντας να περιορίσουν τον κίνδυνο κάποιας ενδονοσοκομειακής λοίμωξης.

Επιβαρυμένο είναι και το αναπνευστικό σύστημα της ασθενούς, καθώς λόγω των επεισοδίων είχε εισπνεύσει και χημικά, ωστόσο θεωρείται αντιμετωπίσιμο από τους γιατρούς.

Αναστασία Τσουκαλά: Σχεδόν απανθρακωμένο το γόνατό της - Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ Facebook Twitter

Κακουργηματική δίωξη και δύο ύποπτοι

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία κατά των, αγνώστων προς το παρόν, υπαιτίων για τον σοβαρό τραυματισμό της  Αναστασίας Τσουκαλά.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που τιμωρείται με κάθειρξη 5 έως 10 ετών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεχωρίσει δύο νεαρούς κουκουλοφόρους από  βίντεο τηλεοπτικών σταθμών και αυτοί θεωρούνται ως ύποπτους της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος της Αναστασίας Τσουκαλά.

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Είναι τρομερό και μόνο να το σκέφτεσαι. Οι τύποι βαράνε στο ψαχνό με σκοπό να δολοφονήσουν. Έτσι και την είχε βρει στην κοιλιά τώρα θα θρηνούσαμε άλλο ένα θύμα της αριστερής τρομοκρατίας στην Ελλάδα.Βέβαια αν το θύμα ήταν αστυνομικός το θέμα θα περνούσε στα ψιλά. Αλλά όταν μια ιδεολογία κυριαρχεί σε έναν χώρο, η αποκτήνωση των ανθρώπων είναι αναπόφευκτη.
Οι αυθαιρεσίες στο χώρο της αστυνομίας -το οποίο είναι θεσμικό όργανο- υφίσταντo στο παρελθόν, υφίστανται στο παρόν και δυνητικά θα υφίστανται και στο μέλλον. Προφανώς και αυτές οι αυθαιρεσίες δεν αφορούν κάθε μία μονάδα συγκεκριμένα: τα πιστεύω, τα ιδανικά της και τις πράξεις της, όμως η εν λόγω κυρία (που έχει τύχει να την ακούσω από κοντά, κάποτε) επεσήμανε τα συστημικά κακώς κείμενα του θεσμού, με μία μάλλον βλοσυρή - σοβαρότητα, αλλά χωρίς καθόλου να βγάζει εφηβικό "μίσος" για τον "άνθρωπο-μπάτσο", τουλάχιστον εγώ δεν εισέπραξα κάτι τέτοιο, χωρίς να μπορώ να ισχυριστώ ότι την ξέρω, κιόλας, την γυναίκα). Οι αυθαιρεσίες των εγκληματικών "βλημάτων", που προέβησαν στην κατάπτυστη πράξη, δεν αναιρούν τις κατά τόπους αυθαιρεσίες της αστυνομίας και ούτε το αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει βέβαια, αν οι συνθήκες είναι "σχετικά νορμάλ", δηλαδή. Οπότε στην ερώτηση σου: αν υπάρχει κάτι "λάθος" στο ότι η θεσμική αστυνομία καλείται να κάνει ορθά την δουλειά της για όλους τους πολίτες, ακόμη και για τους πολίτες που μέμφονται τα κακώς κείμενα της, η απάντηση είναι: όχι.
Αλήθεια, στη ζωή σου πόση αυθαιρεσία από αστυνομικά όργανα έχεις αντιμετωπίσει; ήρθε κανένας χωροφύλακας στην πόρτα σου να σε ενοχλήσει; Η βία των ''αντεξουσιαστών'' γεννά την αυθαιρεσία της αστυνομίας ή η αυθαιρεσία της αστυνομίας γεννά τη βία των αντεξουσιαστών; μήπως επωάζουμε αυτό που οδηγεί στην ''αυθαιρεσία'' την οποία κατακρίνουμε γιατί χωρίς την αυθαιρεσία αυτή κάποιοι δε θα έχουν λόγο ύπαρξης;
Όταν μιλάμε για αυθαιρεσίες (ή κατάχρηση εξουσίας ή διακρίσεις) ενός οργάνου-θεσμού, με κάποια συστημική βάση διαφαινόμενη, προφανώς και δεν εννοούμε -μόνον- τις αυθαιρεσίες στο πλαίσιο "κλέφτες και αστυνόμοι" με τους επονομαζόμενους «μπαχαλάκηδες». Επίσης υπάρχουν πολλές και διάφορες "κατηγορίες" πληθυσμού: Κάποιες -εκ των πραγμάτων- έρχονται σε μεγαλύτερη επαφή και τριβή με την αστυνομία (θέλοντας ή μη) και ενδεχομένως με το δικαστικό σύστημα, άλλοι σε λιγότερη επαφή ενώ άλλοι σε ελάχιστη, επίσης υπάρχουν κι αυτοί που έρχονται σε επαφή "εξ αντανακλάσεως", όταν ας πούμε επηρεάζεται κάποιος οικείος. Και μπορεί, ας πούμε, το φαινόμενο των «φυτευτών» κατηγοριών να μοιάζει σε αρκετούς ψεύτικο, ξέρω όμως πολύ καλά ότι δεν είναι.Προφανώς, εφόσον δεν έχουμε junta ή απολυταρχικό πολίτευμα τύπου x, y δεν θα έρθει ο κος αστυφύλαξ μία ωραία πρωία να σε ενοχλήσει στο σπίτι σου, την ώρα που απλώς κάθεσαι στα αυγουλάκια σου minding your own business, ως καθώς πρέπει Έλλην πολίτης, γιατί –στην ευχή- να το κάνει αυτό;
Καλά νέα, μέχρι στιγμής, χαίρομαι.Θυμάμαι που μου έλεγες για τον τακτικό επανέλεγχο ...ναι, είναι σίγουρα μία σημαντική έννοια πάνω από το κεφάλι σας. Ώστε η NF είναι το "hereditary" που έλεγες. Εικάζουν σύνδεση του NET με ενδεχόμενη NF ή προέκυψε "παρεμπιπτόντως";___Αν μιλάμε για το ίδιο άτομο, αυτό -αν ενθυμούμαι καλώς- έχει αλλάξει …αφενός, παραπάνω από μία φορά nick (αστεϊσμού) τον τελευταίο καιρό, αφετέρου υπάρχει και η μεταφορική έννοια - κοινή έκφραση.
i read you loud and clearΕννοείται θυμάμαι για US/Appendectomy, καλό είναι ότι υπάρχει ασφάλεια και οργάνωση και καλή ψυχολογία απ’ το παιδί, μαζί με τα θετικά νέα, βεβαίως! (Ρώτησα για την ΝF γιατί αν είναι, ενδεχομένως υπάρχουν και κάποια οφθαλμοφανή δείγματα/ συμπτώματα. Anyway μην δίνεις σημασία, σημασία έχει τι λένε οι γιατροί του)_______Για την σχολιάστρια, πράγματι, δεν είχα δει το συγκεκριμένο (Αμπά). Άλλες φορές επίσης είχε αναφέρει θέματα υγείας (possibly life threatening) . Εν πάση περιπτώσει -όμως- σε χρόνο αόριστο/ προσπελασμένα δηλαδή (πλην κάποιου αυτοάνοσου;) και ευτυχώς. Λόξυγκα θα έχει η γυναίκα. Σταματώ εδώ.
Η ζωή είναι το υπέρτατο εκ του νόμου προστατευόμενο αγαθό.Έπεται ο σεβασμός της ατομικής ιδιοκτησίας (η γενεσιουργός αιτία του Διαφωτισμού).Σέβομαι απόλυτα την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η Εισαγγελία, με ή χωρίς άνωθεν εντολές, για τον εντοπισμό των δραστών της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά της κυρίας Τσουκαλά.Δεν σέβομαι καθόλου την πλήρη απουσία της πολιτείας όταν κάθε Παρασκευή και Σάββατο "σύντροφοι" διαφόρων αποχρώσεων και φυλών καίνε αυτοκίνητα, κάδους σκουπιδιών, καταστήματα, τρόλλευ ή λεωφορεία, φανάρια, παγκάκια, βανδαλίζουν αγάλματα και λοιπή δημόσια περιουσία, εκφοβίζουν, τραμπουκίζουν.Για την κυρία Τσουκαλά διαισθητικά έχω άποψη την οποία δεν θα εκφράσω διότι προκύπτει από reading between the lines και όχι από βέβαιη γνώση. Ας γίνει καλά γρήγορα και ας μπορέσει να δει στα μάτια αυτούς που της σακάτεψαν το γόνατο. Ας ασκήσει πολιτική αγωγή σε δίκη σε βάρος τους και ας τους δει να δικάζονται και να καταδικάζονται και όχι να δει μάρτυρες "συντρόφους" να δηλώνουν όλοι άγνοια ή περαστικοί.
Έτσι και τους πιάσουν αυτούς τους κουκουλοφόρους θα καταθέσει εναντίον τους ή υπέρ τους στο δικαστήριο?Θα αποφασίσει η ίδια και κυρίως οι συνοδοιπόροι τους πως πρέπει επιτελούς να ποινικοποιήθουν αυτοί οι "κοινωνικοί αγώνες" και στη δική τους συνείδηση?Μέχρι την Παρασκευή όταν έπιανε η αστυνομία τέτοια φασιστάκια για ίδιες και χειρότερες πράξεις η κυρία Τσουκαλά ήταν από τους πρώτους που τους υπερασπιζόταν....