Στον Εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες 9 Έλληνες και 7 αλλοδαποί για τα χτεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια

Στον Εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες 9 Έλληνες και 7 αλλοδαποί για τα χτεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
4

Στον εισαγγελέα οδηγούνται αυτή την ώρα οι 16 συλληφθέντες κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Αττικής δικογραφία με βαρύτατες κατηγορίες.


Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, πρόκειται για εννέα Έλληνες, ηλικίας από 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς (δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών).


Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά για τα κατά περίπτωση αδικήματα: Της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.


Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.


Αρκετοί από τους ταραξίες κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας μέσα σε πολυκατοικίες, όπου δεν τους ακολούθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα, από τα οποία αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα τα 23 καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτός από την δικηγόρο που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στο πόδι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Οι αλλοδαποί και εισαγόμενοι χούλιγκανς να φανταστώ ότι δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να σκοτώσουν και κάνα 5-6 Έλληνες αστυνομικούς. Μήπως πατριώτες τους θα ήταν ώστε να ένιωθαν και τύψεις;