ΣΕΤΕ: Μόλις 435 ευρώ κατά μέσο όρο ξόδεψε κάθε ξένος τουρίστας στην Ελλάδα

ΣΕΤΕ: Μόλις 435 ευρώ κατά μέσο όρο ξόδεψε κάθε ξένος τουρίστας στην Ελλάδα Facebook Twitter
Menelaos Myrillas/ SOOC
0

Μόλις 435 ευρώ ανά επίσκεψη φαίνεται ότι ξοδεύουν οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας για περίπου μια εβδομάδα διαμονής, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ.


Συγκεκριμένα, στο σύνολο της χώρας η μέση είσπραξη ανά επίσκεψη ανήλθε σε 435 ευρώ και η μέση δαπάνη του ανά ημέρα να ανέρχεται σε 67 ευρώ. Την ίδια στιγμή, η μέση διάρκεια παραμονής του ανέρχεται σε 6,5 νύχτες. Μάλιστα τα στοιχεία αυτά σε σχέση με το 2016 καταγράφουν άνοδο 1% στις εισπράξεις ανά επίσκεψη, 1,9% ανά διανυκτέρευση και πτώση 0,9% στη διάρκεια της παραμονής των επισκεπτών μας.


Ποιες περιοχές προτίμησαν

Περιφέρεια Αττικής (1.986), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (1.948), Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (1.497), Περιφέρεια Κρήτης (1.367), Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (597.000) και Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (519.000).

Στο σύνολο των υπόλοιπων Περιφερειών (Ηπείρου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείου Αιγαίου) πραγματοποιήθηκαν 1.112 επισκέψεις.

Η υψηλότερη είσπραξη ανά επίσκεψη παρατηρείται στην Κρήτη με 663 ευρώ, ενώ η υψηλότερη είσπραξη ανά διανυκτέρευση καταγράφεται στα Νησιά του Ιονίου.

Τα στοιχεία αφορούν στη διαμονή των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας και δημοσιοποίησε σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), μέσω του ινστιτούτου, INSETE, με αφορμή την έρευνα στοιχείων επισκεψιμότητας του πρώτου εξαμήνου του 2017.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM