Κατάληψη Πολυτεχνείου: Δεν αποχωρούν οι αναρχικοί - Στον «αέρα» για πρώτη φορά οι εκδηλώσεις για την επέτειο

Κατάληψη Πολυτεχνείου: Δεν αποχωρούν οι αναρχικοί - Στον «αέρα» για πρώτη φορά οι εκδηλώσεις για την επέτειο Facebook Twitter
3

Συνεχίζεται η κατάληψη του Πολυτεχνείου η οποία ξεκίνησε χθες από ομάδα αντιεξουσιαστών σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις πρακτικές της Αστυνομίας.

Tο ρεπορτάζ της «Καθημερινής» οι καταληψίες είναι περίπου 70 αρκετοί από τους οποίους προέρχονται από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και την Αλβανία.

Σύμφωνα με τα όσα ανήρτησαν σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου θέλουν «να ακυρώσουν «τη διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛΑΣ, να καταθέτουν στεφάνια».

Επίσης, σημειώνουν ότι η κατάληψη «γίνεται σε αλληλεγγύη με τους αγώνες για την ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας μελών του Επαναστατικού Αγώνα».

Έξω από το Πολυτεχνείο βρίσκονται από χθες αστυνομικές δυνάμεις για διακριτική επιτήρηση ενώ οι καταληψίες παραμένουν ταμπουρωμένοι εντός του κτιρίου. Σήμερα μάλιστα προχώρησαν σε νέα ανακοίνωση μέσω του Indymedia (διατηρείται η ορθογραφία):

«Το συλλογικό σώμα της κατάληψης συνεχίζει να περιφρουρεί το Πολυτεχνείο απέναντι στους θεσμικούς μηχανισμούς, την κρατική καταστολή και την κομματική καπηλεία που της βάζει πλάτες. Τα ρετάλια της Πασπουδαστικής του '73 που χαρακτήριζε τους καταληψίες προβοκάτορες, μιλάνε σήμερα για παρακρατικούς, προσκαλλώντας έτσι την κυβέρνηση να απεμπολίσει την κατηγορία εισβάλοντας στο Πολυτεχνείο. Δεν θα παραδόσουμε τις εστίες και τις αξίες της εξέγερσης στους κρατικούς δολοφόνους και τα κνατ.


Το Πολυτεχνείο παραμένει ανοιχτό για καθέναν που βρίσκει στη μνήμη του Νοέμβρη την οργή της ανάγκης σήμερα.

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Η κατάληψη βρίσκεται σε αλληλεγγύη με τους αγώνες για

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 35 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 8 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ''ΣΤΑΣΗΣ'' ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

κατάληψη πολυτεχνείου»

 

Χθες το απόγευμα αναρχικοί - μέλη της συνέλευσης αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου (συνελήφθη για την αποστολή τρομο-δεμάτων σε ξένους αξιωματούχους και τον Λουκά Παπαδήμο) έκαναν κατάληψη στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, στην οδό Ακαδημίας. «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Κωσταντίνο και σε κάθε σύντροφο, που είναι ψυχή και σώμα πάντα στον αγώνα, γιατί αυτά είναι τα όπλα μας, που δεν θα κατασχέσετε ποτέ», αναφέρεται σε ανακοίνωση. Τέλος, σε επεισόδια αναρχικών με την αστυνομία που σημειώθηκαν χθες στις 5 το πρωί στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα συνελήφθησαν δύο αναρχικοί.

Οργανωμένοι φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν από χθες την αποχώρηση των αντιεξουσιαστών υποστηρίζοντας ότι με την κατάληψη «ενισχύεται το σχέδιο για διάλυση του τριήμερου εορτασμού του πολυτεχνείου». 

Με ανακοίνωσή τους φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, τονίζουν ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της επίθεσης που διεξάγει ενάντια στη νεολαία και τον αγωνιζόμενο λαό, προσπαθεί τώρα με τις δυνάμεις καταστολής να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Αντικειμενικά η κατάληψη που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο χώρο του Πολυτεχνείου ενισχύει το σχέδιο αυτό και τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα και να αφήσουν τους ΦΣ να μεταφέρουν τις καταλήψεις τους στο χώρο του Πολυτεχνείου και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων».

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν ακόμη την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από το χώρο του Πολυτεχνείου τονίζοντας ότι «η διεξαγωγή του τριημέρου εορτασμού του Πολυτεχνείου ήταν και θα είναι στα χέρια του μαζικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας και του αγωνιζόμενου λαού».

 

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Οι φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν ακόμη την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από το χώρο του Πολυτεχνείου τονίζοντας ότι «η διεξαγωγή του τριημέρου εορτασμού του Πολυτεχνείου ήταν και θα είναι στα χέρια του μαζικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας και του αγωνιζόμενου λαού». Πηγή: www.lifo.grΘεατρο εχει καταντησει η φοιτητήλα της ελλαδας! και αυτη η καραμέλα με το πολυτεχνειο..
πες τα ρε αδελφε, εγω που ημουν εκει δεν ειδα στρατιωτες ουτε τανκ, παρτυ κανανε οι αναρχικοι και μπηκαν μεσα τα ματ να πιουνε μπυρα, ολα τα αλλα ειναι παρεξηγηση.
Αφού δεν θέλουν τα παιδιά να γίνει η γιορτή, να τους χαλάσουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι το χατήρι? Και φυσικά, σιγά μην κοιτάξουμε και ότι πρέπει να γίνονται μαθήματα σε αυτό το ρημάδι - πάνω από όλα ο αγώνας!!!