Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για την κατάληψη στο Πολυτεχνείο - Ακυρώνει την κεντρική εκδήλωση η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για την κατάληψη στο Πολυτεχνείο - Ακυρώνει την κεντρική εκδήλωση η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
SOOC
4

Το θέμα της κατάληψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί από αντιεξουσιαστές στο Πολυτεχνείο συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΓΑΔΑ, στην οποία συμμετείχαν αξιωματικοί από όλη την Αττική, προκειμένου να εξεταστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα.

 

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για την κατάληψη στο Πολυτεχνείο - Ακυρώνει την κεντρική εκδήλωση η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
SOOC

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, φέτος θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα τα μέτρα, για την εφαρμογή των οποίων, την Παρασκευή που θα πραγματοποιηθεί η πορεία, θα διατεθούν πάνω από 5.500 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ενώ όλη η δύναμη της Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

 

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για την κατάληψη στο Πολυτεχνείο - Ακυρώνει την κεντρική εκδήλωση η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
SOOC

Από το πρωί η αστυνομία φρουρεί όλες τις πανεπιστημιακές σχολές του κέντρου της Αθήνας, στις οποίες έκλεισαν οι πόρτες για να εμποδιστούν τυχόν απόπειρες καταλήψεων.

Συνεδριάζει η Σύγκλητος


Σύμφωνα με πληροφορίες η Σύγκλητος του ιδρύματος συνεδριάζει αυτή την ώρα προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να εξετάσει με ποιον τρόπο μπορεί να λήξει η κατάληψη στο Πολυτεχνείου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν κανονικά και οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 44η επέτειο από την εξέγερση.

Από την πλευρά τους οργανωμένοι φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και μεμονωμένοι σπουδαστές ζητούν την αποχώρηση των αντιεξουσιαστών υποστηρίζοντας ότι με την κατάληψη «ενισχύεται το σχέδιο για διάλυση του τριήμερου εορτασμού του πολυτεχνείου». 

Συγκεκριμένα, την αποχώρηση των καταληψιών από τους χώρους του Πολυτεχνείου, αλλά και των δυνάμεων καταστολής γύρω από αυτό, ζητούν η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973 και οι φοιτητές του ΕΜΠ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ, σε ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν την παρουσία δυνάμεων καταστολής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω αυτών «προσπαθεί να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου». «Αντικειμενικά, η κατάληψη που διεξάγεται αυτήν τη στιγμή στον χώρο του Πολυτεχνείου ενισχύει το σχέδιο αυτό και τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα» αναφέρουν.

 

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για την κατάληψη στο Πολυτεχνείο - Ακυρώνει την κεντρική εκδήλωση η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
SOOC

Ανακοίνωση Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Ακύρωση της κεντρικής εκδήλωσης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της 44ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αναφέρει σε σχτική ανακοίνωση η Νεολαία.

Λόγω της ισχυρότατης κακοκαιρίας που πλήττει από τις πρωινές ώρες τη Δυτική Αττική, με αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα ανθρώπων και τις εκτεταμένες καταστροφές στις περιοχές της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Νέας Περάμου, η προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, κεντρική εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ακυρώνεται.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ελπίζουμε η κατάσταση στη Δυτική Αττική να αποκατασταθεί άμεσα.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
"η Σύγκλητος του ιδρύματος συνεδριάζει αυτή την ώρα προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να εξετάσει με ποιον τρόπο μπορεί να λήξει η κατάληψη στο Πολυτεχνείου"Με ποιον τρόπο μπορεί ΑΡΑΓΕ να λήξει η κατάληψη;; Εγώ προτείνω να υπάρξει διαπραγμάτευση με τους καταληψίες μιας και έχουμε δημοκρατία.Μου θυμίζει το πρόβλημα στο ΟΠΑ για το πώς θα εμποδίσουν τους ναρκομανείς από το να μπαίνουν στη σχολή, λες και υπάρχουν πολλοί τρόποι από την ελεγχόμενη είσοδο στους χώρους.Όπως έγραψε κάποιος κάπου. Αυστραλία κολυμπώντας.
9-12-2008 η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωνε συλλαλητήριο για να διαμαρτυρηθεί για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.Τι άλλαξε από τότε εκτός του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση;