Χανιά: Πέθανε ο άστεγος που κοιμόταν σε εμπορικό κέντρο - Η τραγική ιστορία του «Βασίλη του Εμπορικού»

Χανιά: Πέθανε ο άστεγος που κοιμόταν σε εμπορικό κέντρο - Η τραγική ιστορία του «Βασίλη του Εμπορικού» Facebook Twitter
0

Την τελευταία του πνοή άφησε, στο υπόγειο του εμπορικού κέντρου Ερμής, όπου είχε μεταφέρει τα υπάρχοντά του και ζούσε ως άστεγος εδώ και 13 χρόνια, ένας 70χρονος, γνωστός ως ο Βασίλης του Εμπορικού.

Τον άτυχο άντρα, ο οποίος πουλούσε κουλούρια κοντά στο Δημαρχείο Χανίων, στην οδό Καραϊσκάκη, βρήκε η ιδιοκτήτρια του μικρού καφενείου που βρίσκεται στο υπόγειο.

Όπως είπε στο Flashnews.gr κάθε πρωί, ο Βασίλης μάζευε τα πράγματά του από το υπόγειο και από τις 06:30 έβγαινε στο δρόμο για να πουλήσει τα κουλούρια του, από τα οποία έβγαζε λιγοστά χρήματα. Σήμερα το πρωί, η ιδιοκτήτρια του καφενείου είδε το Βασίλη να κοιμάται και προσπάθησε να τον ξυπνήσει. Όμως εκείνος δεν αντιδρούσε και έτσι κάλεσε σε βοήθεια γιατρό που βρίσκεται στο Εμπορικό.

Ο Βασίλης δεν είχε τις αισθήσεις του όμως όπως είπε ο γιατρός δεν είχε ακαμψία και ενδεχομένως να υπήρχε ελπίδα για ανάνηψη. Δυστυχώς όμως, στο Νοσοκομείο όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του. Όσοι τον γνώριζαν από το εμπορικό κέντρο, κάνουν λόγο για έναν πολύ αξιοπρεπή άνθρωπο, ο οποίος όμως ήταν αρνητικός σε οποιαδήποτε προσπάθεια βοήθειας είτε μέσω προνοιακών δομών είτε από ιδιώτη.

Ο 70χρονος ήταν από την Κατερίνη και είχε δύο παιδιά, ενώ από το 2004 είχε κάνει τα Χανιά τόπο διαμονής του και όπως μας λένε η οικογένειά του ήταν οι άνθρωποι του Εμπορικού Κέντρου, για αυτό όλοι τον ήξεραν ως τον Βασίλη του Εμπορικού.

Η σορός του έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Πηγή: flashnews.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ