Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες συγκεντρώνονται στην πλατεία Αριστοτέλους με σκοπό να κινηθούν προς τα σύνορα

Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες συγκεντρώνονται στην πλατεία Αριστοτέλους με σκοπό να κινηθούν προς τα σύνορα Facebook Twitter
Κάποιοι έστησαν σκηνές και φώναξαν συνθήματα όπως «ανοίξτε τα σύνορα». Φωτογραφία: thessnews.gr
0

Στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν από το πρωί πρόσφυγες, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα που φέρεται να απηύθυναν το προηγούμενο διάστημα άγνωστοι -μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης- με σκοπό να κινηθούν μαζικά προς τα βόρεια σύνορα της χώρας.


Έως αυτή την ώρα βρίσκονται στο σημείο μερικές δεκάδες πρόσφυγες, που έφθασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο. Στην πλειονότητά τους είναι νεαρής ηλικίας, ενώ μεταξύ αυτών βρίσκονται και παιδιά.

Παρότι ο λεγόμενος βαλκανικός διάδρομος είναι κλειστός για τους πρόσφυγες, οι ίδιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν έως τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, όπου ζουν συγγενείς τους.


Κάποιοι έστησαν σκηνές και φώναξαν συνθήματα όπως «ανοίξτε τα σύνορα». Όπως τονίζουν, αναμένουν έως το μεσημέρι πρόσφυγες από δομές φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υλοποιήσουν την πρόθεσή τους να μετακινηθούν προς τα σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM