Ο Αμίρ μιλάει για την επίθεση στο σπίτι του: «Φοβήθηκα πάρα πολύ»

Ο Αμίρ μιλάει για την επίθεση στο σπίτι του: «Φοβήθηκα πάρα πολύ» Facebook Twitter
Ο 11χρονος Αμίρ κρατάει ένα χαρτόνι που πέταξαν, μαζί με πέτρες και μπουκάλια μέσα στο δωμάτιό του, στο σπίτι όπου μένει, οι άγνωστοι δράστες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
0

Για την επίθεση που σημειώθηκε από αγνώστους τα ξημερώματα της Παρασκευής στο σπίτι όπου διαμένει, μιλάει ο 11χρονος Αμίρ. 

Πρόκειται για τον μαθητή από το Αφγανιστάν, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του, στη Δάφνη.

«Πέταξαν πέτρες και δύο μπουκάλια στο δωμάτιο όπου κοιμάμαι. Φοβήθηκα πάρα πολύ, και εγώ και η οικογένειά μου», δήλωσε ο Αμίρ στον Ελεύθερο Τύπο. «Ηταν περίπου πέντε άτομα και φώναζαν όταν επιτέθηκαν στο σπίτι μας», πρόσθεσε.

Ο Αμίρ μιλάει για την επίθεση στο σπίτι του: «Φοβήθηκα πάρα πολύ» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Αναζητούν επίσης υλικό από κάμερες, προκειμένου να διαπιστώσουν τον αριθμό των δραστών.

Ο Αμίρ μιλάει για την επίθεση στο σπίτι του: «Φοβήθηκα πάρα πολύ» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η Αστυνομία εξετάζει και άλλα ενδεχόμενα πέραν της ρατσιστικής επίθεσης -βάσει ενός ακόμα σεναρίου η επίθεση μπορεί να έγινε από έναν άνδρα που διαμένει στην ίδια πολυκατοικία και φέρεται να πάσχει από σχιζοφρενική διαταραχή. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, η μητέρα του ήταν αυτή που κάλεσε τις αρχές αμέσως μετά την επίθεση. 

Ο Αμίρ μιλάει για την επίθεση στο σπίτι του: «Φοβήθηκα πάρα πολύ» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η οικογένεια του Αμίρ, η οποία υπάγεται στο πρόγραμμα στέγασης προσφύγων, ζήτησε τη μετακίνησή της μετά την επίθεση.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM