Νέα στοιχεία για τον τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη - Τι βρήκαν οι αρχές στο κινητό του

Νέα στοιχεία για τον τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη - Τι βρήκαν οι αρχές στο κινητό του Facebook Twitter
0

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τον 30χρονο που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη και φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο άνδρας, συριακής υπηκοότητας, συνελήφθη χθες στην Αλεξανδρούπολη, όταν μετέβη εκεί από άλλη πόλη της Ελλάδας για να κάνει αίτηση επανεξέτασης ασύλου. 

Σύμφωνα με τον Σκάι, ο άντρας πέρασε στη χώρα μας τον Ιούνιο του 2016 στη Λέρο, και σε βάρος του είχε εκδοθεί εντολή μη εισόδου στη χώρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως φέρεται να πηγαινοερχόταν μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και στη Θεσσαλονίκη να διέμενε σε προσφυγικό καταυλισμό, μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί του, ενώ στην Αθήνα σε ένα διαμέρισμα. 

Στο διαμέρισμα της Αθήνας, βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο περιείχε φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται να κρατά όπλα παντός τύπου. Επίσης περιείχε και ένα βίντεο όπου φαίνονται δυο άτομα με κουκούλες. Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες και για μακάβρια ευρήματα στο κινητό.

Όπως αναφέρει ο Σκάι, ο 30χρονος είχε υπάρξει μέλος άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης και μέχρι το 2014 διέμενε στη Δαμασκό. Στη συνέχεια πέρασε στην Τουρκία και ασχολούνταν με το λαθρεμπόριο. Οι αρχές ερευνούν επαφές του με τυχόν άλλους τζιχαντιστές στη χώρα μας, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα, καθώς ήθελε να φύγει στο εξωτερικό.

Τέλος, πριν τη σύλληψή του φέρεται να είχε προηγηθεί καταγγελία της συζύγου του πως την κακοποιούσε, μια πληροφορία που βοήθησε τις αρχές να τον εντοπίσουν.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM