Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ο δράστης είχε συνάντηση με τον ηθικό αυτουργό και επέστρεψε

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ο δράστης είχε συνάντηση με τον ηθικό αυτουργό και επέστρεψε Facebook Twitter
0

Με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου συναντήθηκε ένας από τους δράστες ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες απομακρύνθηκε από το γραφείο της οδού Ασκληπιείου, απέχοντας για λίγο από τη συζήτηση με τον άτυχο ποινικολόγο.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει πως οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, από την κατάθεση του 32χρονου συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ανέδειξαν την απομάκρυνση ενός εκ των δραστών από το τραπέζι της συζήτησης λίγο αφότου αυτή είχε ξεκινήσει.

Ο δράστης φέρεται να βγήκε από το κτίριο και όπως εκτιμούν πολύ πιθανόν να είχε συνάντηση με τον ηθικό αυτουργό για να τον ενημερώσει για την κατάσταση στο εσωτερικό του γραφείου και ενδεχομένως να πάρει νέες οδηγίες.

Στη συνάντηση που διήρκεσε περίπου 20 λεπτά, υπήρξαν 3-4 μετακινήσεις των δραστών, όπως και του θύματος και του συνεργάτη του μέσα στο χώρο του γραφείου για διάφορους λόγους. Το τελευταίο κρίσιμο 5λεπτο, όπως κατέθεσε ο 32χρονος, ενώ είχε πάει στο δικό του γραφείο για να απαντήσει μια τηλεφωνική κλήση, λίγο αργότερα τον ακολούθησε ένας από τους δράστες και τον «καθήλωσε» με την απειλή όπλου στη θέση του, ενώ ο δεύτερος βρισκόταν μαζί με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Πολύ πιθανόν, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, ο δεύτερος δράστης ήθελε να εκφράσει τον πραγματικό λόγο της επίσκεψής τους. Αυτός είναι και ο δολοφόνος του ποινικολόγου, την περιγραφή του οποίου έχουν οι αρμόδιες διωκτικές αρχές.

«Δεν ήταν αποφασισμένοι και αδίστακτοι, πόσο μάλλον επαγγελματίες. Είναι κακοποιοί, που πήγαιναν να πιέσουν, να εκβιάσουν ή να εκφοβίσουν και για άγνωστους ακόμη λόγους έφθασαν στο έγκλημα», υποστηρίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση συνεχίζουν να εκφράζουν με σχετική βεβαιότητα την άποψη πως οι υποθέσεις που αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους δράστες και τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ήταν προσχηματικές, από τη στιγμή που υπήρχε μάρτυρας των αναφορών τους σε αυτές. Δεν ήθελαν όμως κανέναν μάρτυρα, όταν θέλησαν να εκφράσουν τον πραγματικό λόγο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ