Δικηγόροι και συμβολαιογράφοι: Η μαφιόζικη επίθεση στον Ζαφειρόπουλο καταδεικνύει τους κινδύνους του επαγγέλματος

Δικηγόροι και συμβολαιογράφοι: Η μαφιόζικη επίθεση στον Ζαφειρόπουλο καταδεικνύει τους κινδύνους του επαγγέλματος Facebook Twitter
Nikos Christofakis / SOOC
0

Σε δηλώσεις αποτροπιασμού και αγανάκτησης προχωρούν με ανακοινώσεις τους οι σύλλογοι συμβολαιογράφων και οι δικηγορικοί σύλλογοι για την δολοφονία του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που έπεσε το απόγευμα της Πέμπτης νεκρός από τα πυρά δύο εκτελεστών. 

Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας σε ανακοίνωσή της εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη χθεσινή στυγνή δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη στυγνή δολοφονία του συναδέλφου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ενός συναδέλφου, ο οποίος διακρινόταν όχι μόνο για την επιστημονική του κατάρτιση, αλλά πρωτίστως για το ήθος του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει τους κινδύνους άσκησης του νομικού επαγγέλματος που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στη λειτουργία της Δημοκρατίας».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) επίσης καταδικάζει «με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση» εναντίον του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους του δολοφονηθέντος δικηγόρου.


«Η αποτρόπαιη αυτή πράξη, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός έγκριτου συναδέλφου, δείχνει την έλλειψη στοιχειώδους προστασίας του πολίτη και την κρίση των θεσμών που βιώνει η χώρα μας καθημερινά» αναφέρεται σε φήφισμα που εξέδωσε ο ΔΣΘ. «Οι δικηγόροι» -συνεχίζει το ψήφισμα- «θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο την άσκηση των καθηκόντων μας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη χωρίς το φόβο κάθε είδους βίας απ' όπου κι αν αυτή προέρχεται».

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), οι δικηγόροι απέχουν των καθηκόντων τους από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, ως ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του συναδέλφου τους Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.


Σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ αναφέρει: «Ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του αγαπημένου συναδέλφου μας Μιχάλη Ε. Ζαφειρόπουλου αλλά και ως ελάχιστη αντίδραση κατά της τυφλής δολοφονικής βίας στους ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα απέχουμε των καθηκόντων μας από αύριο Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση του δικαστικού σώματος και των δικαστικών υπαλλήλων».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM