Το προφίλ των δραστών της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Το προφίλ των δραστών της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Σε «δυσαρεστημένους» πελάτες αναζητά η Αστυνομία τους υπόπτους για την εν ψυχρώ δολοφονία του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου καθώς από την πρώτη εξέταση των στοιχείων η ΕΛ.ΑΣ απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για επίθεση από οργάνωση «αντάρτικου πόλης» και δεν υπήρξε καμιά περαιτέρω ανάμιξη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ο λόγος που αποκλείστηκε η ανάμιξη τρομοκρατικής οργάνωσης είναι ότι όπως έγινε γνωστό οι δύο νεαροί δράστες είχαν συνομιλία με το θύμα στο γραφείο πριν την δολοφονία και μάλιστα με ακάλυπτα πρόσωπα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο άντρες, νεαρούς άνω των 30 ετών.

Το γεγονός ότι μιλούσαν σπαστά ελληνικά και δεν είχαν φροντίσει, σύμφωνα με τις περιγραφές του ασκούμενου δικηγόρου, να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους, προβληματίζει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, ωστόσο θεωρούν ότι οι δύο δράστες έχουν αφήσει πολλά ίχνη και πιθανότατα πρόκειται για εκτελεστές συμβολαίου θανάτου. Την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες,  θα ξεκινούσε η εκδίκαση μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών που ερευνάται αν συνδέεται με τη δολοφονία.

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών πλέον επικεντρώνεται στην έρευνα του κινητού τηλεφώνου, του υπολογιστή και του αρχείου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό και μαρτυρίες έξω από το γραφείο, για να εντοπίσουν τις κινήσεις των δύο δραστών, καθώς μέσα στο γραφείο δεν υπήρχαν κάμερες που θα μπορούσαν να καταγράψουν τους δολοφόνους και τα όσο διημείφθησαν.

Παράλληλα, παίρνουν καταθέσεις από όλους τους συνεργάτες και τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του 52χρονου δικηγόρου, προκειμένου να συλλέξουν όλες τις πληροφορίες για τις επαγγελματικές του υποθέσεις και ότι άλλο τον αφορούσε και ενδεχομένως να βοηθήσει στην έρευνα.

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος, είχε αναλάβει πολλές σημαντικές υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο». Επίσης, είχε εκπροσωπήσει πρόσφατα μαζί με τον Μάκη Βορίδη τους υπευθύνους της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σε αστική δίκη που είχαν με το ζεύγος Καμμένου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM