Ο Άρειος Πάγος διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα»

Ο Άρειος Πάγος διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» Facebook Twitter
0


Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σχετικά με το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.


Υπενθυμίζεται, ότι χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, είχε διαβιβάσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, υπό τον τίτλο «Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους»- «Βουλή-Τραβεστί» και υπότιτλο: «Ξύλο στην κάθε "αδελφή"» και ζητούσε να πράξει τα δέοντα.


Σήμερα, η κ. Δημητρίου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να διερευνηθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, αν έχουν τελεστεί ή όχι αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, από τους υπευθύνους της εν λόγω εφημερίδας.

Τo Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει το αισχρό και ρατσιστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» στις 11.10.17, με το οποίο προτρέπει πολίτες να βιαιοπραγούν εναντίον άλλων για τη διαφορετικότητά τους.

«Με το ίδιο άθλιο δημοσίευμα διατυπώνονται χυδαίοι υβριστικοί χαρακτηρισμοί για τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προσβάλλοντας βάναυσα και τους δημοκρατικούς θεσμούς» αναφέρει το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Στο μεταξύ, μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το δημοσίευμα κατέθεσε και ο δικηγόρος Άγης Τάτσης. Ο ενάγων υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως το επίμαχο πρωτοσέλιδο προτρέπει στην διάπραξη εγκλημάτων εναντίον των ομοφυλοφίλων.

ΣΥΡΙΖΑ: Νομικά κολάσιμο το πρωτοσέλιδο

«Το σημερινό, προσβλητικό, μισαλλόδοξο, απάνθρωπο και νομικά κολάσιμο, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας, δικαιώνει απολύτως την αταλάντευτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία και την εμβάθυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας ότι «όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και να απευθυνθούν στα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά, θα αποτύχουν. Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από όσο πιστεύουν ή επιθυμούν».

ΠΑΣΟΚ: Oμοφοβικό και επικίνδυνο το πρωτοσέλιδο

Πάνω στο θέμα τοποθετήθηκε και το ΠΑΣΟΚ, με τον τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος να καταδικάζει απερίφραστα «το άκρως ομοφοβικό και επικίνδυνο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα"».

«Η κυνική στοχοποίηση συμπολιτών μας και η προτροπή σε βία καταδεικνύουν την ατυχή προσπάθεια σκοταδιστικών κύκλων για διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που διαπνέουν τον ελληνικό λαό· μόνο που η προσπάθεια αυτή πέφτει στο κενό διότι τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των πολιτών βρίσκονται σε εγρήγορση. Επειδή, ωστόσο, πρέπει να μπει ένα τέλος στη γελοιότητα αυτή, καλούμε να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπεται από τον αντιρατσιστικό νόμο για την προστασία της αξιοπρέπειας, της ασφαλείας και των δικαιωμάτων κάθε πολίτη», προσέθεσε η Χαριλάου Τρικούπη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM