Οι πρώτες εικόνες από το κτίριο που κατέρρευσε στον Πειραιά

Οι πρώτες εικόνες από το κτίριο που κατέρρευσε στον Πειραιά Facebook Twitter
3

Αποκλεισμένο είναι το σημείο στον Πειραιά όπου πριν λίγη ώρα σημειώθηκε κατάρρευση κτιρίου υπό αδιευκρίνιστη ακόμη αιτία.

Το κτίριο που φέρεται να είναι εγκαταλελειμμένο έστεκε στην οδό Καραΐσκου στον Πειραιά.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας αποκλείοντας το χώρο ενώ διεξάγονται έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένα άτομα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 πυροσβέστες με δύο οχήματα καθώς και 6 πυροσβέστες από την ΕΜΑΚ με τρία οχήματα και διασωστικό σκύλο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες, αλλά όπως; διακρίνεται και στις φωτογραφίες υπάρχουν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.

Στο σημείο οι πυροσβέστες εντόπισαν κάποια παλαιά πράγματα και ενδεχομένως ο χώρος να χρησιμοποιείτο από άστεγους στη διάρκεια της νύχτας.

Για το συμβάν έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Πειραιά καθώς και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και όταν ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα από την πυροσβεστική υπηρεσία ο δρόμος θα καθαριστεί από συνεργείο του δήμου και το κτίριο θα σφραγιστεί. 

Οι πρώτες εικόνες από το κτίριο που κατέρρευσε στον Πειραιά Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
Οι πρώτες εικόνες από το κτίριο που κατέρρευσε στον Πειραιά Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
Οι πρώτες εικόνες από το κτίριο που κατέρρευσε στον Πειραιά Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
Οι πρώτες εικόνες από το κτίριο που κατέρρευσε στον Πειραιά Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Άλλο ένα εγκαταλελειμμένο νεοκλασικό για το οποίο το κράτος δε σκέφτηκε να το παραχωρήσει στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ ή στο τμήμα Αρχιτεκτονικής και διακόσμησης εσωτερικών χώρων του ΤΕΙ Αθήνας, με διπλό όφελος φυσικά την αναστήλωση του κτιρίου και την εξάσκηση των φοιτητών. Για να μην πω ότι άμα υπήρχε η κατάλληλη φροντίδα δε θα κινδύνευαν περαστικοί.
Τα περισσότερα από αυτά τα κτήρια είναι είτε ιδιωτικά είτε ανήκουν σε κάποιο Δήμο, για να το εκμεταλευτεί το κράτος θα πρέπει να το αγοράσει πρώτα.Από αυτά που ανήκουν στο κράτος (είτε σε κάποιο Δήμο) κάποια είναι αναστηλώσιμα, κάποια όχι. Στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποιούνται ή υπάρχει πλάνο συντήρησης. Στη δεύτερη όμως το καλύτερο που μπορεί να κάνει μια αρχή είναι να το περιφράξει ώστε να μη συμβεί κανένα σοβαρό ατύχημα. Σε αυτή την κατηγορία μάλλον ανήκει και το συγκεκριμένο αν δεν είναι ιδιωτικό.Η νομοθεσία, αν και ορίστηκε για να προστατέψει τέτοια ακίνητα, δίνει πολύ περιορισμένες λύσεις σ' αυτές τις περιπτώσεις. Εάν δηλαδή το κτήριο ανήκει σε προστατευόμενη κατηγορία όπως τα νεοκλασσικά, το κόστος επισκευής είναι δυσβάσταχτο και αποτρεπτικό για οποιονδήποτε ιδιοκτήτη ώστε να κάνει παρέμβαση σ' αυτό. Οι φτηνές λύσεις απαγορεύονται και δεν έχει δικαίωμα να το γκρεμίσει ενώ ταυτόχρονα έχει κριθεί ακατάλληλο για χρήση. Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να περιμένει να το αποτελειώσει η φύση.Καλώς ή κακώς έτσι είναι τα πράγματα κι αν με βάλεις να επιλέξω για το που θα διοχέτευα ένα τέτοιο, διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, σίγουρα δε θα επέλεγα να τα ρίξω σ' ένα καταδικασμένο κτήριο - θα προτιμούσα στον τομέα της υγείας ή της παιδείας ή θα ανανέωνα (όσο μπορούσα) τον πυροσβεστικό στόλο π.χ.