Στις 1.800 οι ηλεκτρονικές κάρτες στα Μέσα Μεταφοράς που διατέθηκαν την Παρασκευή

Στις 1.800 οι ηλεκτρονικές κάρτες στα Μέσα Μεταφοράς που διατέθηκαν την Παρασκευή Facebook Twitter
0

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα να αποδεικνύουν την ευρεία αποδοχή του νέου συστήματος από το επιβατικό κοινό, το οποίο αντιλαμβάνεται ότι, το εν λόγω έργο, αποτελεί τη σπουδαιότερη θετική εξέλιξη στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας εδώ και δεκαετίες.


Με αφορμή επιμέρους κινητοποιήσεις εργαζομένων της γραμμής 1 (Ηλεκτρικός), ο ΟΑΣΑ αποσαφηνίζει τα ακόλουθα:


1.Η έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών πραγματοποιείται κανονικά σε 31 σημεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι κεντρικοί σταθμοί του δικτύου της ΣΤΑΣΥ.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι σύμφωνη με την άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα , η οποία προβλέπει φυσική παρουσία, κατά την έκδοση, για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων. Η διάθεση των προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών ξεπέρασε σήμερα το μεσημέρι τις 1.800 και χθες τις 1.300, αποδεικνύοντας ότι το σύστημα εκδίδει κανονικά προσωποποιημένες κάρτες.

2. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις με τα αρμόδια υπουργεία για τους δικαιούχους ειδικών κατηγοριών. Οι κοινωνικές πολιτικές προς όλους τους δικαιούχους (άνεργοι, ΑμΕΑ, πολύτεκνοι, κλπ.) συνεχίζονται κανονικά. Ήδη, το 54% των επιβατών ανήκουν σε ομάδα άσκησης κοινωνικής πολιτικής.

3. Το νέο σύστημα, ήτοι το ηλεκτρονικό εισιτήριο και κάρτα εισάγει μια νέα τεχνολογική αντίληψη, καθώς παρέχεται η δυνατότητα επαναφόρτισης «απεριορίστων» εισιτηρίων. Συνεπώς, πρέπει να κατανοηθεί, ότι οι κάτοχοι ηλεκτρονικών καρτών και εισιτηρίων, επειδή αυτά επαναφορτίζονται, μπορούν να αποθηκεύουν τον αριθμό των ηλεκτρονικών εισιτηρίων / καρτών που αντιστοιχούν στις επιμέρους ανάγκες τους.

4. Από χθες βρίσκεται στον «αέρα» η ιστοσελίδα www.athenacard.gr , η οποία παρέχει χρηστικές πληροφορίες γύρω από το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τη δυνατότητα αίτησης για την έκδοση προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας. Παράλληλα, δίδεται η δυνατότητα επαναφόρτισης προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας, μέσω του τραπεζικού συστήματος, από το διαδίκτυο.

5. Συνεχίζουν να λειτουργούν τα υφιστάμενα POS, που λειτουργούσαν και το προηγούμενο διάστημα. Η ποσότητα των POS θα διευρυνθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα. Τα πλεονεκτήματα της ιστοσελίδας www.athenacard.gr. Από χθες (5/10/17) λειτουργεί η ιστοσελίδα www.athenacard.gr, η οποία παρέχει χρηστικές πληροφορίες γύρω από το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τη δυνατότητα αίτησης για την έκδοση προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας.

Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας καλείται να συμπληρώσει το «Έντυπο Προσωποποίησης», στο οποίο εισάγει το ονοματεπώνυμό του, τον ΑΜΚΑ και έναν 8ψήφιο κωδικό ασφαλείας. Στη συνέχεια εκτυπώνει το έγγραφο με τον κωδικό άμεσης απόκρισης (Quick Response - QR Code) και προσέρχεται με αυτό, μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα (επίσημο αποδεικτικό ΑΜΚΑ, αστυνομική ταυτότητα), στα εκδοτήρια για την έκδοση της κάρτας.


Με το νέο σύστημα, η έκδοση της προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας γίνεται μια φορά και για την επαναφόρτισή της, ο κάτοχος μπορεί να χρησιμοποιήσει εναλλακτικά, είτε τα Τερματικά Έκδοσης Καρτών, είτε την ιστοσελίδα www.athenacard.gr, αποφεύγοντας τις ουρές στα εκδοτήρια.

Ειδικότερα, τα πλεονεκτήματα είναι τα ακόλουθα:


-Μείωση του χρόνου αναμονής στο εκδοτήριο για την καταχώρηση των στοιχείων,
-Δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα,
-Στην περίπτωση αγοράς προϊόντων κομίστρου, μέσω διαδικτύου, αποφεύγεται η αναμονή στο εκδοτήριο, αφού η φόρτωση του κομίστρου στη κάρτα μπορεί να γίνει σε έναν από τους αυτόματους πωλητές.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ