H 38χρονη Δέσποινα είναι η γυναίκα που έγινε διάσημη από τη φωτογραφία με την πίσσα κολλημένη πάνω στο σώμα της

H 38χρονη Δέσποινα είναι η γυναίκα που έγινε διάσημη από τη φωτογραφία με την πίσσα κολλημένη πάνω στο σώμα της Facebook Twitter
7

Η γυναίκα που έγινε διάσημη από τη φωτογραφία του Max Gyselinck αποκαλύπτει τελικά το πρόσωπό της και μιλά για το μπάνιο εκείνης της ημέρας που την έκανε viral σε όλο το ελληνικό διαδίκτυο.

Είναι 38 ετών, ονομάζεται Δέσποινα Δρογγίτη και απαθανατίστηκε τυχαία ενώ έβγαινε με τα σημάδια της πίσσας στο σώμα της  από τη θάλασσα του Μπάτη, στο Παλαιό Φάληρο.

Η Δέσποινα έχει καταγωγή από την Ζάκυνθο και μίλησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως δεν γνώριζε πως η φωτογραφία της είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου και ξαφνιάστηκε όταν το έμαθε.

«Είχα ενημερωθεί για την ρύπανση, είχα δει τις εικόνες από την τηλεόραση που προσπαθούσαν να μαζέψουν αυτό που υπήρχε στην θάλασσα, την μόλυνση, το πετρέλαιο» ανέφερε όταν κλήθηκε να απαντήσει αν είχε ενημέρωση για τη μόλυνση.

«Στο σημείο αυτό, έρχομαι όλο το καλοκαίρι, είπα να έρθω να δω πως είναι η κατάσταση. Αν ήταν η εικόνα που έδειχναν στην τηλεόραση, δεν θα έμπαινα» είπε.

«Είδα ότι το νερό είχε κάποια μαυρίλα πάνω-πάνω και μπήκα στην αρχή μέχρι τα γόνατα, ε και μετά βούτηξα, αυτό», αναφέρει.

«Αν και δεν ξέρω από αυτά, είδα ότι δεν ήταν σαν αυτά που έβλεπα στην τηλεόραση και ότι υπήρχε πετρέλαιο μόνο λίγο πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας, έτσι θεώρησα ότι ήταν καθαρισμένη και επέλεξα να μπω. Όταν βγήκα από το νερό, αυτό που ένιωσα ήταν η κολλημένη πίσσα πάνω μου. Πήγα στο σπίτι και προσπάθησα με λάδι να καθαρίσω την πίσσα, δυσκολεύτηκα πολύ, δεν φοβήθηκα όμως, όχι» αναφέρει η 38χρονη.

Ξεκαθαρίζει επίσης πως δεν γνώριζε την δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι μπορούν άφοβα να κάνουν μπάνιο στην περιοχή.

«Δεν γνωρίζω τι είπαν από το υπουργείο και ο κ. Κουρουμπλής, αλλά μετά από την εμπειρία που είχα και ας άκουγα αυτή την δήλωση, δεν θα έμπαινα στη θάλασσα» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα τόνισε ότι η θάλασσα καθημερινά δείχνει καλύτερη, αλλά ο βυθός πλέον έχει πρόβλημα αφού η πίσσα έχει πάει κάτω. «Η θάλασσα ήταν καλύτερη από την Τετάρτη, αλλά μου είπαν ότι η πίσσα κατέβηκε στο βυθό και για αυτό δεν φαίνεται στην επιφάνεια πολύ μαυρίλα» είπε.

Τέλος,ανέφερε ότι η ίδια αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας στα πόδια και τα θαλασσινά μπάνια της κάνουν καλό. «Έχω ένα θέμα υγείας και η θάλασσα με έχει βοηθήσει πολύ. Ιούλιο και Αύγουστο ερχόμουν εδώ, οπότε θα συνεχίσω μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου γιατί με βοηθάει πολύ».

Με πληροφορίες από protothema.gr

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ