Το ηχηρό μήνυμα - σκίτσο κύπριου καλλιτέχνη στις δηλώσεις Χρυσόστομου περί «ομοφυλοφιλίας - ανωμαλίας»

Το ηχηρό μήνυμα - σκίτσο κύπριου καλλιτέχνη στις δηλώσεις Χρυσόστομου περί «ομοφυλοφιλίας - ανωμαλίας» Facebook Twitter
''Support gay people and take this painting for free'', αναφέρει ο Κακκουλή μέσα από ένα σημείωμα που έχει τοποθετήσει πάνω στο σκίτσο του
1

Με ένα δυνατό σκίτσο, το οποίο καλεί τους πάντες να μοιραστούν δωρεάν, ο βραβευμένος Κύπριος καλλιτέχνης Stencil Art, Χρήστος Κακουλλή (CRS) δίνει τη δική του απάντηση στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ο οποίος πριν από λίγες μέρες προχώρησε σε δηλώσεις περί ομοφυλοφιλίας, κάνοντας λόγο περί ανωμαλίας. 

Το σκίτσο πρακτικά είναι η απάντηση στον Προκαθήμενο της Κυπριακής Εκκλησίας και στα όσα είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογράφο και παρουσιαστή Αντρέα Κημήτρη, στη διάρκεια της εκπομπής "Alpha Ενημέρωση".

''Support gay people and take this painting for free'', αναφέρει ο Κακκουλή με ένα σκίτσο που στην καλύτερη ερμηνεία του θα μπορούσε να παραπέμπει στη λαϊκή ρήση στο "σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί". Ποια, όμως, ήταν η ακριβής δήλωση του Αρχιεπισκόπου που προκάλεσε κύμα σφοδρών αντιδράσεων στα social media;

«Δεν θέλω να ωραιοποιήσω την κατάσταση, είναι μία ανωμαλία. Αν δεν την πω ανωμαλία και την πω μια ωραία λέξη, η σημασία είναι η ίδια, δεν αλλάζει κάτι. Θα μου πεις, θέλεις να υπάρχουν ταμπού, όχι δεν θέλω. Αλλά ο λαός μας δεν θέλει κάτι τέτοιο. Το Ευαγγέλιο μου λέει Α, να το λέω Β, μπορεί να μην γίνομαι αρεστός. Μπορεί να χρησιμοποίησα κάπως βαριές λέξεις, όμως επαναλαμβάνω όσα καλά στοιχεία να μαζέψω και να αραδιάσω στην κουβέντα, η ουσία δεν αλλάζει. Όταν ο ίδιος ο Χριστός λέει ότι αυτοί που κάνουν αυτές τις δουλειές "βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσιν", εγώ τι θα πω; Ότι θα τους βάλει στο κέντρο του Παραδείσου ο Θεός αυτούς; Ο Θεός δεν σώζει κανέναν δωρεάν, πρέπει να αγωνιστούν όλοι», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας.

Ως απάντηση σε αυτή τη θέση ο CRS έχει στείλει στην ενημερωτική ιστοσελίδα OffsiteCy το συγκεκριμένο σκίτσο, χωρίς κανένα άλλο σχόλιο.  

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ