Eldorado: Θα κλείσουμε τις Σκουριές, αν δεν πάρουμε άδεια ως την Πέμπτη

Eldorado: Θα κλείσουμε τις Σκουριές, αν δεν πάρουμε άδεια ως την Πέμπτη Facebook Twitter
1

Στο τέλος των εργασιών στο έργο των Σκουριών προσανατολίζεται η Eldorado Gold, εφόσον ως την Πέμπτη δεν της έχει χορηγηθεί η άδεια για τη λειτουργία του επίμαχου μεταλλείου.

Αυτό διαμηνύουν πηγές της καναδικής εταιρείας, σύμφωνα με Τα Νέα, που μιλούν για συνεχιζόμενο εμπαιγμό από την ελληνική κυβέρνηση, και παιχνίδι με το χρόνο, αφού η προσφυγή στη Διαιτησία δεν αφορά την εκρεμμότητα με τη συγκεκριμένη άδεια, αλλά το Εργοστάσιο Μεταλλουργίας που θα κατασκευαστεί στη θέση Μαντέμ Λάκκου στο Στρατώνι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για να λειτουργήσει το εργοστάσιο θα πρέπει να τροφοδοτείται από τα συμπυκνώματα χρυσού των μεταλλείων τόσο της Ολυμπιάδας, όσο και των Σκουριών, των οποίων η άδεια ακόμη αγνοείται.

Εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν σύμφωνα με αυτό πάντα το αρνητικό σενάριο, η Eldorado θα διακόψει τις εργασίες της και στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας, όπου θα απολυθούν άμεσα 300 άτομα που απασχολούνται σε εργολαβίες, ενώ θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 630 εργαζόμενοι της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο λόγος είναι ότι τα δύο μεταλλεία είναι αλληλένδετα και αποτελούν αμφότερα τμήμα ενός ενιαίου project, με κοινό businnes plan, και μια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που σημαίνει ότι πρέπει να «τρέξουν» ταυτόχρονα, προκειμένου να τροφοδοτηθεί το εργοστάσιο μεταλλουργίας στο Μαντέμ Λάκκο.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ναι στις υγειής επενδύσεις κ ΟΧΙ σε επενδύσεις με κάθε κόστος. Εκτός από την κυβέρνηση, με λύπη μου διακρίνω ποσό κοντόφθαλμα σκεφτόμαστε όλοι μας ις βάρος σε αυτούς που έρχονται. Είναι γενετήσιο δικαίωμα κάθε ενός ξεχωριστά να έχουν ένα υγιές περιβαλλον για να αναπτυχθούν