Εικόνες ντροπής στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου: Πρόσφυγες στοιβαγμένοι με τα παιδιά τους δίπλα στα κρατητήρια

Εικόνες ντροπής στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου: Πρόσφυγες στοιβαγμένοι με τα παιδιά τους δίπλα στα κρατητήρια Facebook Twitter
0

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι εικόνες από το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου που φέρνουν στο φως τις απαράδεκτες συνθήκες υπό τις οποίες ζουν εκεί τον τελευταίο καιρό δεκάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλές μητέρες μαζί τα ανήλικα παιδιά τους.

Όπως φαίνονται στα πλάνα του ρεπορτάζ του Alpha, οι δεκάδες πρόσφυγες βρίσκονται στοιβαγμένοι στον προαύλιο χώρο ακριβώς δίπλα στα κελιά των κρατούμενων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, Μανώλης Ανδρουλάκης, συνολικά 120 άνθρωποι, πρόσφυγες και κρατούμενοι είναι στοιβαγμένοι στο κρατητήρια. Προσθέτει μάλιστα ότι μόλις δύο αστυνομικοί είναι υπεύθυνοι για την φύλαξή τους. «Οι αστυνομικοί που κάνουν βάρδια εκεί ζουν το 8ωρο του τρόμου. Πολλές φορές φεύγουν με κλάματα και κάνουν παράπονα πως δεν είναι καλά ψυχολογικά με τις εικόνες που αντικρίζουν», λέει ο κ. Ανδρουλάκης.

Δείτε το βίντεο:

 
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM