Διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση 16χρονος που προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης στα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα

Διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση 16χρονος που προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης στα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα Facebook Twitter
φωτογραφία αρχείου (SOOC)
17

Διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ένας 16χρονος ο οποίος συνελήφθη κατά τα χθεσινοβραδινα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.


Ο 16χρονος o οποίος φέρεται να συνελήφθη στα Εξάρχεια μεταφερόταν με χειροπέδες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση τα ξημερώματα. Ωστόσο προσπάθησε να διαφύγει ενώ έβγαινε από το περιπολικό και παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο 16χρονος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ φρουρούμενος.

 

Καταγγελία στο Indymedia αναφέρει:

«Κατα τις 5 τα ξημερώματα κρατουμενος (για αγνωστο λογο) την ωρα που μεταφεροταν στη Γαδα δεμενος πισθαγκωνα ξεφυγε απο τον αστυνομικο ελεγχο και προσπαθησε να διασχισει την Αλεξανδρας. Τοτε, τον χτυπησε διερχομενο αυτοκινητο στο ρευμα προς Κηφησιας με αποτελεσμα να σπασουν τα 2 του ποδια και να εχει εμφανεστατα τραυματα στο κεφαλι. Οι μπατσοι που ηταν υπευθυνοι για την φυλαξη του αρνουνταν να του βγαλουν χειροπεδες παρα τις εκκλησεις των περαστικων παρ΄οτι ηταν αδυνατο να κινηθει λογω των τραυματων στα ποδια του ενω την ιδια στιγμη αρνουνταν κατηγορηματικα να του προσφερουν νερο λεγοντας του χαρακτηριστικα "καλα να παθεις αυτο σου αξιζε" . Ο ανθρωπος βρισκοταν σε αθλια κατασταση ανημπορος να κουνηθει εχοντας εμφανως σπασμενα ποδια απο την προσκρουση με διερχομενο αυτοκινητο ενω το αιμα που ετρεχε απ΄το κεφαλι του σχηματιζε λιμνη πανω στο οδοστρωμα. Οι μπατσοι τραμπουκιζαν καθε διερχομενο που εδειχνε ενδιαφερον για τον αιμοφυρτο ανθρωπο απειλωντας τους με προσαγωγες. Συγχαρητηρια στον Τοσκα και σε καθε ευυηπολητο Συριζαιο που πιστευουν στον εκδημοκρατισμο και την εξυγιανση της αστυνομιας»

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Εφόσον αποδεδειγμένα η φθορά δημόσιας (και ιδιωτικής) περιουσίας κατά την διάρκεια τέτοιων "πάρτυ" δεν τιμωρείται σ' αυτήν την χώρα-πρότυπο, αναρωτιέμαι τι έκανε ο νεαρός και του πέρασαν χειροπέδες....
Ο.Κ.Ξέρουν πως : "αρνουνταν να του βγαλουν χειροπεδες παρα τις εκκλησεις των περαστικων παρ΄οτι ηταν αδυνατο να κινηθει λογω των τραυματων στα ποδια του ""αρνουνταν κατηγορηματικα να του προσφερουν νερο""μπατσοι τραμπουκιζαν καθε διερχομενο που εδειχνε ενδιαφερον για τον αιμοφυρτο ανθρωπο απειλωντας τους με προσαγωγες" "καλα να παθεις αυτο σου αξιζε" και δεν ξέρουν : "...(για αγνωστο λογο) την ωρα που μεταφεροταν στη Γαδα δεμενος πισθαγκωνα ξεφυγε απο τον αστυνομικο ελεγχο και προσπαθησε να διασχισει την Αλεξανδρας" Δεν έχει καλή ενημέρωση ο αντικειμενικός ρεπόρτερ του Indymedia Δεν είμαι γιατρός αλλά νομίζω πως δεν να έπρεπε να μετακινηθεί αλλά να περιμένουν τους ειδικούς του ΕΚΑΒ όπως και πιθανόν θα έκαναν.
Το "ad hominem" θα μπορούσες να το κρατήσεις για τον εαυτό σου. Η σύνταξη και η διατύπωση σου πάσχει στο παρόν, με αποτέλεσμα να δυσχεράνει την εκμαίευση οποιουδήποτε νοήματος."(...) αλλά νομίζω πως δεν να έπρεπε να μετακινηθεί" Ποιό είναι το ρεζουμέ του γραπτού σου τελικώς; Ποιός μίλησε για "μετακίνηση" του τραυματία, από αναρμόδια όργανα (αστυνομία) ή μεμονωμένους πολίτες; Στο συγκεκριμένο κείμενο -και αν έχουν συμβεί με τον τρόπο που περιγράφονται τα γεγονότα- θίγεται *μόνον* η χαιρέκακη συμπεριφορά αστυνομικών, κατόπιν του τραυματισμού του ατόμου. Το ότι κάποιος έχει τραυματιστεί σοβαρά, πες ακόμη και με 100% δική του υπαιτιότητα ή βλακεία, δεν δικαιολογεί σχόλια τύπου: "Καλά να πάθεις" και λεκτικές απειλές κατά παρευρισκόμενων που αντικρίζουν έναν έφηβο ακίνητο, μέσα στα αίματα στο δρόμο ...εκτός κι αν βρισκόμαστε στο προνήπιο και λαμβάνει χώρα κάποιος διαγωνισμός ανταλλαγής ανώριμων τσιτάτων._____________Και μία επισήμανση: Νερό ΚΑΛΩΣ δεν του έδωσαν γιατί ΔΕΝ πρέπει (εκτός από τα πόδια, χτύπησε και το κεφάλι του και θα μπορούσε να έχει εσωτερικούς τραυματισμούς, να απαιτούνται χειρουργεία κ.λπ), αν το ζητούσε ο ίδιος ο τραυματίας θα μπορούσαν να του βρέξουν λίγο το στόμα.
Ειλικρινώς σας μπέρδεψε το "να" αντί του "θα';"(...) αλλά νομίζω πως δεν να έπρεπε να μετακινηθεί" Πηγή: www.lifo.grΔηλαδή υπάρχει τρόπος να βγάλεις τις χειροπέδες που είναι "πισθαγκωνα " χωρίς να τον μετακινήσουν;Αν δούλευε στην αστυνομία ο David Copperfield θα ήταν εφικτό.Επίσης-εν αντιθέσει με εσάς-μπορώ να διατηρώ τις αμφιβολίες μου για την εγκυρότητα αυτών που συνέβησαν μετά το ατυχές περιστατικό.
Όχι αγαπητέ μου, προφανώς και δεν ήταν το να/θα που δημιούργησε την ασάφεια, η "μετακίνηση" ήταν που την δημιούργησε, διότι δεν θα ήταν καθόλου λογικό (ή μάλλον θα ήταν επικίνδυνο και επιζήμιο) να σηκώσουν/ κυλίσουν ένα σοβαρά τραυματία, για να του βγάλουν τις χειροπέδες αν ήταν ανάσκελα, οπότε θεώρησα ως ΜΗ ενδεχόμενο, οι χειροπέδες να απαιτούν μετακίνηση του σώματος.Η αστυνομία, πλέον, έχει δηλώσει τα εξής: "Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αστυνομικοί, ο 16χρονος βρισκόταν σε μετατραυματικό στρες και υπερδιέγερση και ενώ προσπάθησαν να του βγάλουν τις χειροπέδες δεν τα κατάφεραν.Μάλιστα στην απόφασή τους αυτή έλαβαν υπόψιν και τις συστάσεις των τραυματιοφορέων του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έκριναν ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να αποφευχθεί ο αυτοτραυματισμός του και να διευκολυνθεί η μεταφορά του στο ΚΑΤ"Αναφέρθηκε, δε, ότι έκανε και επιληπτική κρίση.Ελπίζω οι κύριοι αστυνομικοί να λένε την αλήθεια. Κάποιες επιφυλάξεις τις κρατάμε όλοι ...να πεις ότι δεν υπήρχαν περιβόητες υποθέσεις «ζαρντινιέρας» και https://www.theguardian.com/world/2012/oct/09/greek-antifascist-protesters-torture-police κ.λπ., να μην τις κρατούσαμε.
Σαφώς και υπαρχή το ενδεχόμενο να ήταν ανάσκελα και σίγουρα είμαστε σε μια χώρα που έχει άφθονα περιστατικά αστυνομικής βία για τα όποια καλούμαστε να αποζημιώσουμε εμείς-σαν φορολογούμενοι- τα θύματα. http://www.lifo.gr/now/greece/89039Αλλά απορώ πως το Indymedia γνωρίζει τα πάντα που έπονται του τραυματισμού αλλά δεν γνωρίζουν πως ξέφυγε από τον έλεγχο. Συγνώμη αν σας μπέρδεψα και σας έβαλα να χάσετε το χρόνο σας που αν και για όλους μας πεπερασμένος εσείς επιλέγετε να τον ξοδεύετε με εμένα. (18.9.2017 | 11:26 , 19.9.2017 | 08:53 , 19.9.2017 | 19:04 ).Κατανόησα το σφάλμα μου.-
Μα, σαφώς και υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι κάποιος ανάσκελα! Αυτό που είπα είναι ότι δεν έχει λογική να είναι κάποιος ανάσκελα με χειροπέδες πιστάγκωνα, βαριά τραυματίας, και να αξιώνουν οι παρευρισκόμενοι να του βγάλουν τις χειροπέδες, μετακινώντας/ σηκώνοντάς/ σύροντας τον. Θα θεωρούσα ότι η θέση του σώματος του τραυματία επιτρέπει την αφαίρεση, χωρίς κίνδυνο για την σωματική του ακεραιότητα.Ως φορολογούμενο άτομο δεν κοιτώ μόνο τα χρήματα της αποζημίωσης (αλήθεια, τα έχει πάρει η οικογένεια, τελικώς; ...ελληνικό δημόσιο είναι αυτό) αλλά και τα κάτωθι:Ο πατέρας του Αυγουστίνου, κύριος Φίλιππος Δημητρίου Αυγουστή, αναφέρει: "Ταλαιπωρηθήκαμε πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Το παιδί μας υπέφερε και πέρασαν 10 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη. Κουραστήκαμε πολύ και τα έξοδα ξεπέρασαν τις 100.000 ευρώ. Η μητέρα του από τότε αρρώστησε και σήμερα δυστυχώς υποφέρει πολύ. Υποβάλλεται σε αιμοδιάλυση και ο Αυγουστίνος είναι συνέχεια δίπλα της". ...Εφόσον επιτρέπουμε, έμμεσα, τέτοια περιστατικά, ως κοινωνία πολιτών, θα πληρώσ(ν)ουμε και το αναλογούν αντίτιμο."Αλλά απορώ πως το Indymedia γνωρίζει τα πάντα που έπονται του τραυματισμού αλλά δεν γνωρίζουν πως ξέφυγε από τον έλεγχο."Μπορεί να συμβαίνει επειδή κάποιες φορές γράφουν σάλτσες και παραμύθια, μπορεί να συμβαίνει διότι μέσα στο αστυνομικό όχημα βρίσκονταν μόνο αστυνομικοί, ενώ έξω υπήρχαν άλλοι οδηγοί και περαστικοί (μάρτυρες).Τέλος, γνωρίζω τα σχόλια που έχω κάνει, δεν χρειάζονται ειρωνείες.Αν, πάλι, δεν ήσουν ειρωνικός δεν χρειάζονται συγνώμες.Άντε καλό ξημέρωμα
Επιτρέπουμε βέβαια έμμεσα την αστυνομική βία αλλά επιτρέπουμε έμμεσα και το να καταστρέφονται οι περιουσίες αθώων πολιτών νομίζω.Τέλος το τροχαίο δεν συνέβη στο περιπολικό αλλά στην Λ. Αλεξάνδρας που σαφώς θα πρέπει να υπήρχαν μάρτυρες.Αλλά εσκεμμένα, για εμένα, επιλέγουν! να παραλείπουν κάποια πράγματα. Υ.Γ. Όταν μεγαλώνεις εκτιμάς περισσότερο το χρόνο μια και δεν τον έχεις άφθονο.Μια και θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά μεγάλο και γνωρίζω ότι δεν πρόκειται να διαβάσω όλα τα βιβλία που επιθυμώ ή να δω τις ταινίες που θέλω είναι κρίμα να αναλώνω το χρόνο μου και το δικό σας.
"Επιτρέπουμε βέβαια έμμεσα την αστυνομική βία αλλά επιτρέπουμε έμμεσα και το να καταστρέφονται οι περιουσίες αθώων πολιτών νομίζω."Η ύπαρξη ενός κακού δεν μετατρέπει ένα άλλο κακό σε καλή και δικαιολογημένη ενέργεια.ΥΓ. Κανείς δεν μας αναγκάζει να αναλώνουμε τον, πράγματι, όχι απεριόριστο χρόνο μας εκεί που δεν κρίνουμε σκόπιμο. Το να εμπλέκεσαι σε μία συζήτηση και να την συνεχίζεις μετά το ".-" (τελεία και παύλα) είναι επιλογή ΣΟΥ. Αν αναλώνεις χρόνο σε πράγματα που δεν θες, δεν σου φταίνε οι άλλοι, ΕΣΥ σου φταις (sic), ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό.Οver and out, που λένε στο χωριό μου:-)
Ενας ακόμα "ήρωας" γεννήθηκε για τα βλαμένα της "αναρχικής" γενιάς. 16χρονα που δεν ξέρουν πραγματικά τι τους γίνεται. Αυριανοί βολεμένοι συντηρητικοί, το παίζουν επαναστάτες χάρη στην απουσία ηθικής, παιδείας και σεβασμού.
Αντί εσείς εκεί στο indymedia αναλογιστείτε τι φανατισμό προκαλείτε σε 16χρονους, κάθεστε και κατηγορείτε τρίτους για την ανοησία ενός εφήβου; Δηλαδή τι περίμενε ολόκληρη λεωφόρος; Να σταματήσει την κυκλοφορία;Και το "για άγνωστο λόγο" έχει πλάκα που είπαν. Όλοι όσοι συλλαμβάνονται στα Εξάρχεια είναι άγιοι και είναι για άγνωστο λόγο μέσα.Και το "οι περαστικοί είπαν" δεν πείθει.Κρίμα το παιδί. Μακάρι να αναρρώσει και να μην μπλέξει πάλι με τα ίδια.
Κάθε Παρασκευοσάββατο κάνουν τα Εξάρχεια Καμπούλ, ανήλικα ηλίθια τα περισσότερα. Και πάλι φταίει η αστυνομία που αυτό δεν είχε μισό δράμι μυαλό; Περαστικά του, αλλά έλεος με την πηχτή βλακεία του "χώρου"
Εφόσον είναι ανήλικα γεννάται ένα ερώτημα : γονείς ? επιμέλεια? Ποια είναι η άποψη τους για "καμάρια" που διασκεδάζουν καίγοντας τρόλεϊ και παίζουν με μολότοφ ξημερώματα ? Κάποιος δεν πρέπει να πληρώνει τα σπασμένα?