Ιδιοκτήτης του πλοίου που ρύπανε το Σαρωνικό: Καταστράφηκα, δεν είμαι χοντρόπετσος από τα Β. Προάστια

Ιδιοκτήτης του πλοίου που ρύπανε το Σαρωνικό: Καταστράφηκα, δεν είμαι χοντρόπετσος από τα Β. Προάστια Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
3

Eπιμένει για το αξιόπλοο του πλοίου "Αγία Ζώνη ΙΙ" που βούλιαξε στο Σαρωνικό προκαλώντας μεγάλη θαλάσσια ρύπανση, ο ιδιοκτήτης του Θεόδωρος Κουντούρης, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έχει πλέον καταστραφεί, καθώς το πλοίο ήταν ασφαλισμένο μόνο προς τρίτους.

Μιλώντας στον Real Fm ο κ. Κουντούρης είπε ότι «το πλοίο είχε επιθεωρηθεί και τα πιστοποιητικά ήταν εν ισχύ από την επιθεώρηση εμπορικών πλοίων. Ο Νηογνώμονας δεν έχει καμία σχέση»,αποκαλύπτοντας ότι το πλοίο ήταν ανασφάλιστο. "Εγώ έχασα την περιουσία μου. Το είχα ασφαλίσει μόνο για ζημιές προς τρίτους και για τη ρύπανση», είπε. 

«Δεν είμαι χοντρόπετσος από τα Βόρεια Προάστια. Είμαι γεννημένος στο Πέραμα και τα παιδιά μου κάνουν μπάνιο στην Σαλαμίνα», δήλωσε ακόμη.

Υποστήριξε επίσης ότι εχει γίνει επιθεώρηση από δύτες και δεν υπάρχει ρήγμα στο κάτω μέρος, ενώ τόνισε ότι παρά την παλαιότητα του (1972) το "Αγία Ζώνη" ήταν συντηρημένο. Όπως είπε μάλιστα πολλά πλοία είναι πιο παλιά από το δικό του. 

«Δεν είχε κανένα πρόβλημα και καμία ζημιά. Ήταν φορτωμένο και αγκυροβολημένο», σημείωσε.

Για τις καταγγελίες της ΠΕΜΕΝ ότι πάνω στο πλοιο βρισκόταν 2 μόνο από τα 11 μέλη του πληρώματος, κάτι που παραβίαζε τη  νομοθεσία, παρέπεμψε στον καπετάνιο λέγοντας: 

«Το πόσα άτομα έμειναν είναι θέμα του πλοιάρχου. Μου είπε ότι άφησε πίσω 4 μέλη. Αν κάποιοι έφυγαν δεν το ξέρω».

«Κανείς δεν γνωρίζει πως βούλιαξε. Οι εμπειρογνώμονες θα μας πουν πως βούλιαξε το πλοίο», τόνισε εξιστορώντας το χρονικό λίγο πριν τη βύθιση: 

«13:45 με ειδοποίησε ο καπετάνιος ότι το πλοίο έχει πάρει κλήση. 14:15 μου είπαν από τον θάλαμο επιχειρήσεων ότι το πλοίο έχει γείρει στο πλάι. Μέχρι να περάσουν 15’ μου είπαν ότι το πλοίο βυθίστηκε», είπε. 

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια