Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς - Το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 55 νέες φωτιές

Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς - Το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 55 νέες φωτιές Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Πολύ υψηλός είναι για σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς για το νησί της Ρόδου, με δείκτη 4, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης. Παράλληλα, υψηλός είναι ο κίνδυνος (δείκτης 3) για τους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Δωδεκανήσου, καθώς και για τα νησιά Ικαρία, Σάμος, Χίος, Κέρκυρα, Ζάκυνθος και Κεφαλονιά.


Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η κατάσταση στις υπόλοιπες έχει ως εξής:

H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση, στην Πυλαία Αλεξανδρούπολης, είναι σε εξέλιξη. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 45 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.


Περιμετρικά οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση, στη θέση «Ανάληψη» Ταϋγέτου, στην περιοχή Μαχαλά Μεσσηνίας, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Επίσης, οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση, στο Καρούσι Καλαβρύτων, ενώ στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα.


Ακόμη, στη Ζάκυνθο παραμένουν και επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM