Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα - Ποιες φωτιές είναι σε εξέλιξη

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα - Ποιες φωτιές είναι σε εξέλιξη Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής και Εύβοιας, καθώς και για τα νησιά Χίος, Ψαρά, Σάμος, Ικαρία, Κρήτη. Επίσης, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (δείκτης 3) για τους νομούς Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας και για τα Κύθηρα, τη Σκύρο, τη Λέσβο, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.


Το τελευταίο 24ωρο, εκδηλώθηκαν 36 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.


Σε εξέλιξη, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Λαγανά Ζακύνθου, Δαφνίλα Κέρκυρας, Ρυτό Κορινθίας και Ροδινά Ηλείας. Στις συγκεκριμένες πυρκαγιές παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι την πλήρη κατάσβεσή τους.


Οι υπόλοιπες φωτιές που είχαν εκδηλωθεί τις τελευταίες μέρες στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά παραμένουν οριοθετημένες.


Επίσης, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση, στην περιοχή Διάσελα Ηλείας.


Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών διενεργούν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ