Συνέλαβαν 13 γυναίκες στο κέντρο της Αθήνας

Συνέλαβαν 13 γυναίκες στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
9


Δεκατρείς γυναίκες, 11 αλλοδαπές και 2 Ελληνίδες, συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση.

Οι γυναίκες είναι κατηγορούμενες για τα αδικήματα της διευκόλυνσης ακολασίας και της παραβίασης σφραγίδων, καθώς και για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων και περί αλλοδαπών.

Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο ελέγχων της αστυνομίας για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, σε 4 οίκους ανοχής, στο κέντρο της Αθήνας.


Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μακαρι να "κελαηδησουν" οι γυναίκες αυτές και να κατονομάσουν τους νταβατζήδες και τους σωματέμπορες (αν εχουμε περιπτώσεις human trafficking) ! Και φυσικα να τις προστατεύσει ο νόμος μετά.Αλλιώς τζάμπα η μανούρα.......
Οι πελάτες γιατί; Οφείλει ο πελάτης να γνωρίζει αν η συγκεκριμένη γυναίκα ασκεί το επάγγελμα της νόμιμα ή παράνομα; Και πως μπορεί να το ξέρει; Για το θέμα των νταβατζηδων συμφωνώ μαζί σου.
Αν το πρόβλημα είναι ότι η άδεια εργασίας της έληξε τον Ιούνιο και τώρα έχουμε Αύγουστο, έχεις δίκιο, ψιλά γράμματα, δεν ευθύνεται ο πελάτης.Όμως, όλοι/ες ξέρουμε ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι η εμπορία ανθρώπων για σεξ. Αν είναι κάποιος ελάχιστα άνθρωπος τότε δεν χωράει δεν γνωρίζω. Αν η γυναίκα τις υπηρεσίες της οποίας χρησιμοποιεί δεν είναι ελεύθερη τότε ναι ο πελάτης έχει ευθύνη. Όφειλε να ψάξει και να μάθει αν αγοράζει νόμιμα.
mimikos κάτι απαντήσεις σαν και τις δικές σου είναι που με εξαγριώνουν. Συνειδητοποιείς ότι αναφέρεσαι σε βασανισμένους ανθρώπους; Και εσύ παίρνεις ό,τι χρειάζεσαι και αδιαφορείς; Αυτό λέγεται εγκληματική αδιαφορία και επιτέλους πρέπει να ποινικοποιηθεί, όπως ακριβώς γίνεται και σε άλλες αγορες. Για παράδειγμα, δεν επιτρέπεται να απασχολείς εργατικό προσωπικό χωρίς να το ασφαλίζεις, το αμοίβεις σύμφωνα με τις συμβάσεις κτλ. Πόσο μάλλον που εδώ αφορά την σκλαβιά κάποιας. mimikos να ψάξεις να βρεις τον τρόπο που θα σου εξασφαλίζει ότι δεν συμμετέχεις στον βασανισμό της. Και παράλληλα να διεκδικήσεις από το κράτος να φτιάξει τους κατάλληλους νόμους και να απαιτήσεις την εφαρμογή τους, ώστε να μην έρχεσαι εσύ σε τόσο τρομερά διλήμματα.Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.
Τι ακριβως σε εξοργίζει,η ωμη πραγατικότητα;;;και εμένα.Αντιλαμβάνεσαι οτι εχεις να κάνεις με εγκληματικη οργανωση στους περισσοτερους χώρους του αγοραιου ερωτα,οι οποιες οργανωσεις προστατευονται με ομερτα.Στην καλυτερη περιπτωση θα φυγει δαρμενος καποιος που θα ζητησει τετοιου ειδους διευκρινησεις.Σιγα μη παει καποιος για τετοια συναλλαγη και στον συνηγορο του καταναλωτή.
mimikos Το αντιλαμβάνομαι πολύ καλά ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Και ότι οι πελάτες είναι συνεργοί. Το ίδιο πράγμα λέμε. Μόνο που εσύ προτείνεις οι πελάτες να συνεχίζουν να κοιτάνε τη βολή τους ακόμη και αν τροφοδοτούν την ανωτέρω εγκληματική οργάνωση και εγώ λέω ότι θα πρέπει να πάρουν θέση. Να σταματήσουν να την τροφοδοτούν.
Συμφωνώ μαζι σου,οτι πρέπει να σταματήσουν να τροφοδοτούν τέτοιους χωρους κάποιοι,αλλα είναι κάτι αλλο απ την περιπτωση που πρέπει να επισκεπτονται με σωστα κριτιρια τετοιους χωρους,διοτι κατα την αποψη μου πάντα,δεν διεπουν αυτους τους χωρους σωστες λειτουργιες και πρακτικες,για λογους που προανεφερα και εχουν να κανουν με το χωρο του εγκληματος.Επισης η εκτιμηση μου,παρότι θα γινω δυσαρεστος,ειναι οτι οι περισσοτεροι άνδρες που επισκεπτονται αυτους τους χωρους,δεν διακατεχονται απο ιδιαίτερα ανθρώπινο ενδιαφερον για αυτες τις γυναίκες,τις βλέπουν περισσότερο σαν σεξουαλικα αντικειμενα,κακα τα ψέματα.Η σωτηρια αυτων των θυμάτων ειναι αποκλειστικά στα χερια της αστυνομιας και στον κρατικο μηχανισμό γενικότερα.Εκει μπορουμε ως πολιτες-συνανθρωποι να πιεσουμε και να απαιτησουμε χωρις προκαταληψεις,ανθρωπινες συνθηκες και σε αυτους τους χωρους.