Εκκενώνεται χωριό στα Ροδινά- Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία

Εκκενώνεται χωριό στα Ροδινά- Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Ροδινών Ηλείας, κοντά στην Ζαχάρω. Αν και στην αρχή η φωτιά δεν απειλούσε σπίτια, εξαπλώνεται γρήγορα με αποτέλεσμα να πλησιάζει κατοικημένη περιοχή. 

Μέχρι στιγμής οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία καίει έκταση αναδασωτέα από το 2007.

Η φωτιά έχει προσεγγίσει και απειλεί τον οικισμό Κοστομερά. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, έχει ζητηθεί η εκκένωση του οικισμού καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή.

Επι τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής τόσο με επίγεια τμήματα όσο και με εναέρια μέσα, αεροσκάφη και ελικόπτερα, που έχουν εν τω μεταξύ ενισχυθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, αυτήν την ώρα επιχειρούν από αέρος, 3 καναντέρ, 5 πετζετέλ και 1 ελικόπτερο.

Η φωτιά κινείται με κατεύθυνση τον άξονα Κοστομερά-Μίνθη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να ανακόψουν εκεί την πορεία της.


UPDATE 19:44

H πυρκαγιά αυτήν την ώρα μαίνεται σε δύσβατη περιοχή μέσα σε χαράδρα. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η φωτιά κατευθύνθηκε απειλητικά προς τα Ροδινά, με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος να ζητήσει την εκκένωση του οικισμού. Τελικώς, όμως, το μέτωπο άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τη χαράδρα. Αυτή τη στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, αλλά, τώρα, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια