Ηλεία: Μαίνεται η πυρκαγιά στο Κρυονέρι- «Διαχειρίσιμη» σε Μέλισσα Αμαλιάδας και Στρέφι Πύργου (upd)

Ηλεία: Μαίνεται η πυρκαγιά στο Κρυονέρι- «Διαχειρίσιμη» σε Μέλισσα Αμαλιάδας και Στρέφι Πύργου (upd) Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)
0

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Κρυονέρι της Αμαλιάδας.


Στην περιοχή επιχειρούν έξι εναέρια μέσα, καθώς και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με περίπου 70 πυροσβέστες και 25 οχήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην περιοχή Ανάληψη της Αμαλιάδας, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι από το Κρυονέρι, ενώ υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά στο Ανδρώνι, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Σχετικά με τη φωτιά στην Ανάληψη, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές και έχει δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη, για να προστατευθούν κατοικημένες περιοχές. «Αν αύριο με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα, τότε ελπίζω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος.

Τέλος, σχετικά με τις φωτιές στο Στρέφι του Πύργου και στην Μέλισσα Λεχαινών, ο αντιπεριφερειάρχης είπε πως «εκεί φαίνεται ότι πηγαίνουμε καλά».

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, αναφορικά με τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Ανδρώνι, Μέλισσα Αμαλιάδας και στο Στρέφι του Δήμου Πύργου είπε ότι «το γεγονός πως εκδηλώθηκαν στην Ηλεία τέσσερις φωτιές μέσα σε λίγες ώρες, μας προκαλεί ανησυχία». 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ