Πτήση τρόμου της «American Airlines» από την Αθήνα προς τις ΗΠΑ - Δέκα τραυματίες από αναταράξεις

Πτήση τρόμου της «American Airlines» από την Αθήνα προς τις ΗΠΑ - Δέκα τραυματίες από αναταράξεις Facebook Twitter
0

Τον τρόμο έζησαν οι περίπου 300 επιβάτες της πτήσης 759 της «American Airlines» που αναχώρησε από το Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό τις ΗΠΑ λόγω πολύ σφοδρών αναταράξεων, οι οποίες σημειώθηκαν λίγο πριν το αεροσκάφος προσγειωθεί στη Φιλαδέλφεια.

Μετά την προσγείωση τρεις επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα λίγο αφότου οι αεροσυνοδοί είχαν προσφέρει τα ποτά στους επιβάτες, με αποτέλεσμα τόσο το προσωπικό όσο και όσοι ταξίδευαν με την πτήση να βρεθούν στον αέρα.

«Οι αεροσυνοδοί μας έδωσαν τα ποτά και μας είπαν από τις τελευταίες θέσεις όπου βρισκόταν "δέστε τις ζώνες σας", αλλά ούτε αυτές πρόλαβαν να το κάνουν. Το αεροσκάφος άρχισε να τρέμει και στη συνέχεια έκανε μια μεγάλη βουτιά. Tα μωρά έκλαιγαν, οι άνθρωποι μπροστά μας χτυπούσαν στο ταβάνι », ανέφερε ένας από τους επιβάτες, ο Ιαν Σμιθ. 

Στην πτήση επέβαιναν συνολικά 299 άτομα - 287 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος. «Υπήρξε μόνο πολύ μικρή αναταραχή για περίπου πέντε δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξαφνικά ένιωθες ότι όλο το αεροπλάνο ήταν σε ελεύθερη πτώση» δήλωσε ο Alex Ehmke, κάτοικος της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τους επιβάτες, η αναταραχή διήρκεσε περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Αξιωματούχος της FAA δήλωσε ότι το πλήρωμα της πτήσης ανέφερε σοβαρές αναταράξεις ενώ πετούσε πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ