ΠΕΣΥ: Αποκατάσταση κεντρικών δρόμων της Αθήνας και οικονομική ενίσχυση των κέντρων πρόληψης της τοξικοεξάρτηση

ΠΕΣΥ: Αποκατάσταση κεντρικών δρόμων της Αθήνας και οικονομική ενίσχυση των κέντρων πρόληψης της τοξικοεξάρτηση Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)
0

Δύο σημαντικές αποφάσεις σχετικές με την οδική ασφάλεια των πολιτών στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας και την συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην ενίσχυση των κέντρων πρόληψης της τοξικοεξάρτησης, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση μετά την εισήγηση της αντιπεριφερειάρχου Κεντρικού Τομέα Αθήνας Ερμίνας Κυπριανίδου.

Ειδικότερα, η πρώτη αφορά στην έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Αθηναίων για την ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα βασικών κεντρικών οδών όπως των οδών Ακαδημίας, Σόλωνος, Χ. Τρικούπη, Βασ. Όλγας, Ασκληπιού, Νίκης, Ευριπίδου, Σοφοκλέους, Αμερικής, Λεωφ. Υμηττού και κεντρικά τμήματα της Γ΄ Σεπτεμβρίου και της Πατησίων.

Το έργο το οποίο θα δημοπρατηθεί-εκτελεστεί από την Περιφέρεια Αττικής, προβλέπει ασφαλτόστρωση 146.800 τ.μ., αποκατάσταση 300 μέτρων κρασπέδων, κατασκευή 180 κ.μ. ρείθρων, 730 φρεατίων, καθαρισμό 80 φρεατίων υδροσυλλογής, και αποκατάσταση 5.700 τ.μ. οριζόντιας σήμανσης οδών.

Η δεύτερη απόφαση αναφέρεται στην έγκριση δαπάνης ύψους 276.000 ευρώ για οικονομική συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής ως εταίρου στα 14 κέντρα πρόληψης που λειτουργούν σήμερα στην Περιφέρεια από τα συνολικά 76 κέντρα της χώρας.

Η Περιφέρεια Αττικής όπως σημείωσε η κ. Κυπριανίδου, «ιεραρχώντας ως πρώτιστη υποχρέωσή της, την ενίσχυση δομών και δράσεων που σχετίζονται με την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας», ενισχύει οικονομικά τα κέντρα στo πλαίσιο των πολιτικών της κατευθύνσεων αλλά και των αρμοδιοτήτων της.

Διευκρίνισε στο Σώμα, ότι τα κέντρα εφαρμόζουν προγράμματα πρόληψης βασισμένα στη φιλοσοφία της προαγωγής της υγείας, και επιδιώκουν την ευαισθητοποίηση των φορέων και των πολιτών των τοπικών κοινωνιών, με σκοπό την ενεργοποίησή τους στον αγώνα της πρόληψης.

Η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι απευθύνονται σε γονείς, μαθητές και εφήβους, στρατευμένους, αθλητικούς συλλόγους και ομάδες, επαγγελματίες σε σχέση με το πρόβλημα (εκπαιδευτικούς, προπονητές, αστυνομικούς, επαγγελματίες υγείας, ιερείς, στρατιωτικούς κ.ά), ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (παλιννοστούντες, πρόσφυγες, μειονοτικές ομάδες, φυλακισμένους κ.ά.).

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ