ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ξεκινούν οι καταγραφές ζημιών από την σαρωτική κακοκαιρία στην Χαλκιδική

Ξεκινούν οι καταγραφές ζημιών από την σαρωτική κακοκαιρία στην Χαλκιδική Facebook Twitter
0

Πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική συνεχίζουν τις αντλήσεις από υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων.

Παράλληλα εργάζονται και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να απομακρυνθούν νερά, λάσπες και φερτά υλικά από τις κατοικημένες περιοχές και να καθαρίσει η παραλιακή ζώνη, όπως είπε στο ΑΠΕ/ ΜΠΕ ο διευθυντής του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

«Καθαρίζουμε τις κατοικημένες περιοχές και όλη την παραλιακή ζώνη από τα νερά καθώς αναμένονται αργότερα κλιμάκια μηχανικών από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής όπως επίσης μηχανικοί αλλά και υπάλληλοι της Πρόνοιας από τον Δήμο Σιθωνίας να κάνουν μία πρώτη καταγραφή των ζημιών», ανέφερε.

Όπως ανέφερε ο κ. Στεργιάδης μηχανήματα εργάζονταν μέχρι τις 22:00 το βράδυ ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της Σιθωνίας. «Δουλεύαμε στη Βουρβουρού, τη Συκιά και στον Αρμενιστή. Οι δρόμοι έχουν ανοίξει , θα γίνουν και οι σχετικοί έλεγχοι των μηχανικών. Σήμερα, από πολύ νωρίς το πρωί κάνουμε όλη τη διαδρομή στο δεύτερο πόδι για έναν επανέλεγχο».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας τις επόμενες ώρες θα αποσταλούν τα έγγραφα με το αίτημα κήρυξης του Δήμου Σιθωνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στο αρμόδιο υπουργείο, και «αναμένουμε εντός της ημέρας την απάντηση», τόνισε ο κ. Στεργιάδης.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM