Ο εισαγγελέας τάχθηκε κατά της αναστολής της ποινής της Ηριάννας Β.Λ., και κατά συνέπεια υπέρ της συνέχισης της κράτησής της, με πρότασή του προς το Πενταμελές Εφετείο, σύμφωνα με πληροφορίες.

 

Υπενθυμίζεται πως η Ηριάννα καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία. Σήμερα, εκδικάζεται στο Εφετείο η αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής, που οδήγησε την Ηριάννα στη φυλακή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

 

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, δεν στοιχειοθετείται η υπέρμετρη ανεπανόρθωτη βλάβη κατά τη φυλάκισή της και κρίνεται πιθανή η τέλεση νέων εγκλημάτων. Έτσι, ο εισαγγελέας ζητά τη μη αναστολή της ποινής, μέχρι την οριστική εκδίκαση της έφεσης. Σημειώνεται πως η εισαγγελική πρόταση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα social media.  

 

Η 29χρονη Ηριάννα, υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς» καθώς διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση. Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο αθώωσε τον σύντροφό της, η ίδια με αφορμή τη σχέση της μαζί του και με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα δείγμα DNA, που έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.