ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Χαλκιδική: Αίτημα για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της κακοκαιρίας

Χαλκιδική: Αίτημα για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της κακοκαιρίας Facebook Twitter
Πηγή Βασιλική Καγιά.
0

Πλημμύρες και πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα σημειώνονται από το πρωί στη Σιθωνία Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στην περιοχή από τον Μαρμαρά και την Τορώνη μέχρι την Συκιά. Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ο δήμος έχει ήδη καταθέσει αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς τα προβλήματα εντοπίζονται σε πολλά μέτωπα ενώ από τις πλημμύρες έχουν υποστεί ζημιές και ξενοδοχειακές μονάδες.

 

"Πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν στην περιοχή του Πόρτο Καρράς, στην ακτή Αζάπικο και στην Τορώνη, ενώ πλημμύρισε και κάμπινγκ στην περιοχή. Σε ό,τι αφορά τις πτώσεις βράχων και φερτών υλικών στο οδικό δίκτυο δεν δημιουργούν προβλήματα στη συγκοινωνία, καθώς επιτόπου βρίσκονται συνεργεία και μηχανήματα που αντιμετωπίζουν την κατάσταση" αναφέρει από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος. Για την περιοχή της Κασσάνδρας διευκρινίζει ότι και εκεί σημειώθηκε σφοδρή βροχόπτωση, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί πλημμύρες.

 

Ο κ. Γιώργος συνιστά στους πολίτες για τις επόμενες δέκα ώρες να μη μετακινούνται στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, προκειμένου και οι ίδιοι να μην ταλαιπωρούνται, να μη δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση και να διευκολύνεται το έργο των συνεργείων και των μηχανημάτων που σπεύδουν για να ομαλοποιήσουν την κατάσταση.

 

Επιτόπου βρίσκονται δυνάμεις της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής. "Μεταβαίνουμε σε όλες τις περιοχές όπου αναφέρθηκαν προβλήματα. Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα ρέματα που είχαν υπερχειλίσει από το πρωί. Η βροχόπτωση συνεχίζεται και σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ" τονίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Χαράλαμπος Στεργιάδης. "Τα μηχανήματα της περιφέρειας βρίσκονται στο οδικό δίκτυο της Σιθωνίας, με εντολή του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, για να καθαρίζονται οι δρόμοι από πέτρες και λάσπη" σημειώνει ενώ διευκρινίζει ότι πλημμύρα σημειώθηκε και σε καλλιέργειες στο χωριό Σκοπός της περιοχής των Σερρών. "Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη Περιφέρεια, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα" προσθέτει.

 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, που είχε πληγεί πέρυσι από σφοδρά πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως εξάλλου, έγινε γνωστό, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε παιδική κατασκήνωση ανάμεσα στη Μεταμόρφωση και το Βατοπέδι Χαλκιδικής.

 

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες η προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης, Παναγιώτα Τσαουσίδου, επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται σε όλες τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο αναφορές, μέχρι στιγμής, στον ΕΛΓΑ υπήρξαν μόνο για ορισμένες περιπτώσεις καλλιεργειών τριφυλλιού και αρωματικών φυτών. "Είναι νωρίς για να πούμε περισσότερα. Θα έχουμε αύριο πιο σαφή εικόνα της κατάστασης στις αγροτικές καλλιέργειες" υπογραμμίζει.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM