Το σκίτσο του Latuff για την Ηριάννα: «Ποιος νοιάζεται για αποδείξεις;»

Το σκίτσο του Latuff για την Ηριάννα: «Ποιος νοιάζεται για αποδείξεις;» Facebook Twitter
3

Για την υπόθεση της Ηριάννας, που βρίσκεται φυλακισμένη με 13ετή κάθειρξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση με αμφισβητούμενα στοιχεία, σκίτσαρε ο γνωστός βραζιλιάνος σκιτσογράφος Carlos Latuff.

Στο σκίτσο που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram, ο Latuff, απεικονίζει την δικαιοσύνη με δεμένα τα μάτια να κλειδώνει την Ηριάννα στο κελί και να απομακρύνεται πετώντας το κλειδί στον κάλαθο των αχρήστων και μονολογώντας: «Ποιος νοιάζεται για αποδείξεις…»

Irianna is a Greek 29-year-old woman, convicted for “joining a terrorist organisation” without any substantial proof. Know more at @athenslivegr

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Carlos Latuff (@carloslatuff) στις

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Για τη δίκη δεν ξέρω, δεν την παρακολούθησα ούτε ενημερώθηκα για τα αποδεικτικά στοιχεία και το σκεπτικό αρκετά, όσα διάβασα ήταν λίγα και όλα κατά της απόφασης. Ίσως αυτό να σημαίνει ότι οι δικαστές είχαν άδικο, δεν μπορώ όμως να είμαι σίγουρος.Πιστεύω όμως ότι το δικαίωμα της διαμαρτυρίας είτε αυτό είναι πορείες είτε παρουσία πολιτών σε δικαστήριο για να υπερασπισθούν κάποιον ή κάτι είναι τόσο πολυχρησιμοποιημένα και μέρος της καθημερινής ρουτίνας στην Ελλάδα που πλέον έχουν απαξιωθεί εντελώς. Έτσι και οι διαμαρτυρίες ενάντια στην καταδικαστική απόφαση, οι συγκεντρώσεις κλπ δεν συγκίνησαν κανένα αφού όλοι έχουμε ξαναδεί πάμπολλες φορές το έργο με δίκαια, άδικα ή απλώς παράλογα αιτήματα.Κρίμα, γιατί η κατάχρηση του δικαιώματος αυτού απομακρύνει τον μέσο πολίτη ακόμα κι από υποθέσεις που θα χρειάζονταν τη προσοχή του.
Ένα χρήσιμο σχόλιο θα ήταν να παραθέσεις κάποιους από αυτούς τους "άλλους τρόπους" αντί απλά να την πεις σε κάποιον που εκφράζει την άποψή του. Σε μια Ελλάδα που πορείες και συγκεντρώσεις γίνονται για ψύλλου πήδημα, αυτές οι μορφές διαμαρτυρίας έχουν χάσει κάποιον από τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία και έτσι ακόμα και τα δίκαια αιτήματα κάποιων περνάνε απαρατήρητα. Και φυσικά χάνουν πρόσθετη αξία όταν τις οργανώνουν και παρίστανται άνθρωποι που έχουν πράξει το ίδιο για άλλους καταδικασθέντες για τους οποίους δεν υπήρχαν αμφιβολίες και ελλειπή στοιχεία.