Οι αστυνομικοί στην αντεπίθεση για τα Εξάρχεια: Ας έχουν οι διοικούντες την ευθύνη της δικής τους δειλίας

Οι αστυνομικοί στην αντεπίθεση για τα Εξάρχεια: Ας έχουν οι διοικούντες την ευθύνη της δικής τους δειλίας Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Τη δυσαρέσκειά της για την απαγόρευση της εκδήλωσης στα Εξάρχεια, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), κάνοντας λόγο για δειλία των διοικούντων.

  

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εκδόθηκε απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου Αλκιβιάδη Ασημακόπουλου, με βάση την οποία απαγορεύονται αύριο οι συναθροίσεις σε Εξάρχεια και το Κολωνάκι, όπου είχαν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις αφενός της ΠΟΑΣΥ και αφετέρου των αναρχικών.

  

Η ΠΟΑΣΥ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της πως «την ούτως ή άλλως προαναγγελθείσα απαγόρευση της ανοιχτής συγκέντρωσής μας, στην πλατεία Εξαρχείων, εμείς οι Έλληνες αστυνομικοί που έχουμε ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και υπακοή στους νόμους του κράτους, ασφαλώς θα υπακούσουμε. Ας έχουν οι διοικούντες ολόκληρη την ευθύνη της δικής τους δειλίας».

Σημειώνει πως αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της σε συνάντηση με τον κ. Ασημακόπουλο, από τον οποίο ζήτησε ενημέρωση για την απαγόρευση.

«Η επιδίωξή μας να ξεκινήσει επιτέλους διάλογος για ένα θέμα που όλοι γνωρίζουν και υποκρίνονται τον ανήξερο, θα επιτευχθεί αν όχι αύριο, λίγο αργότερα. Δεν θα έχουν οι διοικούντες για πολλές φορές το σθένος να ακυρώνουν ή και να καταργούν τον διάλογο. Είμαστε περήφανοι για την πρωτοβουλία μας, την οποία την υποστηρίζει η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας. Τα θέματα λύνονται με διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες πιστεύουμε και υπηρετούμε παντοτινά», υπογραμμίζει η ΠΟΑΣΥ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM