Σεισμός

Γαβρόγλου για την κατάσταση στο ΑΠΘ: Όχι σε αστυνομικά μέτρα στα ΑΕΙ

Γαβρόγλου για την κατάσταση στο ΑΠΘ: Όχι σε αστυνομικά μέτρα στα ΑΕΙ Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
9

Στην κατάσταση που επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την οποία κατήγγειλαν 471 φοιτητές με επιστολή τους στον πρύτανη του ΑΠΘ, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον Σκάι.

Στο διάβημά τους, οι φοιτητές αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι στο χώρο του Πανεπιστημίου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών και «η παραβατικότητα, οι κλοπές, τα ναρκωτικά, η πορνεία και η βία είναι πλέον καθημερινότητα».

Ο υπουργός σημείωσε ότι γνωρίζει την κατάσταση και ότι όντως «έχουν διαπιστωθεί τέτοιου είδους φαινόμενα», αλλά όχι στην έκταση που αναφέρεται στην επιστολή. Ακόμα, τάχθηκε κατά των αστυνομικών μέτρων στους πανεπιστημιακούς χώρους και υποστήριξε ότι μονή αρμόδια να περιφρουρήσει τους χώρους είναι η ίδια η εκπαιδευτική κοινότητα, σύμφωνα με τον Σκάι.

«Ιδίως στα πανεπιστήμια, για πάρα πολλά χρόνια, τα προβλήματα αυτά λύνονται από τα μέσα. Αν υπάρχει ένα φοιτητικό κίνημα ρωμαλέο, να προστατεύσει τους χώρους, οι εκπαιδευτικοί, η διοίκηση κλπ. πάντοτε ξέρουμε τότε ότι τέτοια φαινόμενα δεν παρουσιάζονται», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου. Όπως πρόσθεσε, για κακουργηματικές πράξεις μπορούν να παρέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά μετά από πρόσκληση του πρύτανη. «Πάντως, ποτέ δεν έχει φέρει λύση η αντιμετώπιση με αστυνομικούς τρόπους», κατέληξε ο υπουργός.

Ελλάδα
9

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM