Στην φυλακή οδηγούνται, μετά τις απολογίες τους, πέντε εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που είχε έδρα στα Τρίκαλα.

 

Μεταξύ αυτών που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, είναι επιφανής επιχειρηματίας από τη Θεσσαλία, πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας τοπικής ομάδας, καθώς και ένας από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες της Αλβανίας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει μεγάλη εταιρεία επεξεργασίας και διακίνησης φυσικού αερίου και πετρελαίου.

 

Ο Έλληνας επιχειρηματίας φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του, ότι δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από Αλβανούς συγκατηγορουμένους του, ώστε να τους διαθέσει χώρο για αποθήκευση. Ακόμα, εμφανίστηκε μετανιωμένος, υποστηρίζοντας ενώπιον του ανακριτή πως ήταν λάθος του που δέχθηκε να αποθηκεύσει 20 κιλά κοκαΐνης στο σπίτι και στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας του.

 

Ο 54χρονος Αλβανός, που σύμφωνα με τις αρχές είναι αρχηγός του κυκλώματος, απολογούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του, υποστηρίζοντας ότι είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας στη χώρα του και ως εκ τούτου δεν είχε καμία οικονομική ανάγκη να διακινήσει ναρκωτικά. Για τη σχέση του με τον συγκατηγορούμενό του Θεσσαλό επιχειρηματία, φέρεται να ισχυρίστηκε πως ο Έλληνας είχε μεσολαβήσει έναντι αμοιβής να τον φέρει σε επαφή με ελληνική εταιρεία γκαζιού και πως για αυτό ήρθε στην Ελλάδα με τους δυο συνεργάτες του.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ