Νέο κρούσμα με 14χρονη μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη που φέρεται να έπεσε θύμα της «Μπλε Φάλαινας»

Νέο κρούσμα με 14χρονη μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη που φέρεται να έπεσε θύμα της «Μπλε Φάλαινας» Facebook Twitter
0

Νέο περιστατικό αυτοτραυματισμού μίας 14χρονης μαθήτριας από τη Θεσσαλονίκη, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις συνδέεται με το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι που είναι γνωστό ως «Μπλε Φάλαινα», ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο κρούσμα φέρεται να έλαβε χώρα σε γυμνάσιο της Τούμπας, σύμφωνα, τουλάχιστον, με τα όσα δήλωσε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» ο καθηγητής Αγγλικών Διογένης Παπαδόπουλος.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, μία συνάδελφος και φίλη που εργάζεται σε γυμνάσιο της περιοχής, την ώρα που εξηγούσε στους μαθητές μερικά πράγματα για το διαδικτυακό παιχνίδι, παρατήρησε ότι μία 14χρονη μαθήτριά της είχε στα χέρια και τα πόδια της χαραγμένα διάφορα σημάδια και νούμερα.

Σύμφωνα πάντα με τον καθηγητή Αγγλικών, η 14χρονη παραδέχτηκε ότι τα σημάδια προήλθαν από τη συμμετοχή της σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι που ονομάζεται «Η πρόκληση της Μπλε Φάλαινας», και μάλιστα υποστήριξε ότι στο παιχνίδι δεν είναι μόνη της , αλλά συμμετέχουν ακόμη 15 φίλοι και συμμαθητές της.

Έπειτα από την αποκάλυψη της νεαρής κοπέλας, ειδοποιήθηκαν τόσο η μητέρα της όσο και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ξεκίνησε έρευνες.

Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την είδηση για τον τραυματισμό μιας 15χρονης από την Κατερίνη που φέρεται επίσης, έπειτα από την παρότρυνση αγνώστων στο Facebook, να πήρε χάπια και να αυτοτραυματίστηκε. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η μαθήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της.

Με πληροφορίες από thestival.gr και Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ