Ποινή 18 ετών στον δολοφόνο του 6χρονου στην Κομοτηνή

Ποινή 18 ετών στον δολοφόνο του 6χρονου στην Κομοτηνή Facebook Twitter
0

Σε 18 χρόνια ποινικού σωφρονισμού καταδικάστηκε ο δράστης της δολοφονίας του 6χρονου Μεχμέτ Αλή Σεζάλ στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η δίκη του 15χρονου διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου, κεκλεισμένων των θυρών, με αστυνομικά μέτρα ασφαλείας και σε ήρεμο κλίμα, ενώ διήρκεσε κάτι περισσότερο από μία ώρα.

Εντός της αίθουσας του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων βρέθηκε μόνο ο δράστης με τη συνήγορό του και ειδική διερμηνέα από την Κόρινθο, ο δικηγόρος της οικογένειας του 6χρονου Νότης Χαραλαμπίδης, οι μάρτυρες, οι γονείς του 6χρονου θύματος, η αδερφή του 15χρονου δράστη και ένας ακόμα άνδρας από τον οικισμό του τέρμα Αδριανουπόλεως.

Αναλυτικά, η επιβληθείσα ποινή είναι 10 έτη για ανθρωποκτονία, 4 έτη για τον βιασμό και 4 έτη για την αποπλάνηση ανηλίκου, δηλαδή 18 έτη ποινικού σωφρονισμού, εκ των οποίων είναι εκτιτέα τα 10 έτη επειδή ο δράστης είναι ανήλικος.

Ο 15χρονος, που κατά τη δίκη ομολόγησε τις πράξεις του, όπως είχε κάνει στην προανάκριση και την ανάκριση, θα εκτίσει το αρχικό στάδιο της ποινής του στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κορίνθου.

Από την πλευρά των γονέων του 6χρονου, ο κ. Χαραλαμπίδης σημείωσε πως αυτό που επιδίωξαν ήταν η ανώτερη δυνατή ποινή που προβλέπεται σε ανήλικο που έχει τον μειωμένο καταλογισμό λόγω κωφαλαλίας, κάτι που τελικά έγινε.

Με πληροφορίες από Xronos.gr και Παρατηρητή της Θράκης

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ