Με ΜΑΤ, ΔΙΑΣ γερανούς και τρακτέρ θα απομακρυνθεί το πολιτικό περίπτερο - κοντέινερ της πλατείας Εξαρχείων

Με ΜΑΤ, ΔΙΑΣ γερανούς και τρακτέρ θα απομακρυνθεί το πολιτικό περίπτερο - κοντέινερ της πλατείας Εξαρχείων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
2

Σχέδιο εκκένωσης-απομάκρυνσης του αναρχικού «ΚΕΠ» από την Πλατεία Εξαρχείων έχουν καταρτίσει αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., μετά την αυτονόητη διαπίστωση της πολεοδομικής παράβασης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Η εφημερίδα αναφέρει πως εισαγγελέας έδωσε εντολή προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί το αυταπόδεικτο, από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. Οι αστυνομικοί έχουν λάβει καταθέσεις από υπευθύνους του δήμου, αναζητούν, χωρίς όμως θετική ανταπόκριση, τυχόν διαχειριστές του χώρου και αναμένεται να διαβιβάσουν το αποτέλεσμα της έρευνας στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα δώσει παραγγελία για απομάκρυνση του κοντέινερ. Η προκαταρκτική έρευνα διαβιβάστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και στη συνέχεια ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Ουσιαστικά οι αστυνομικοί καλούνταν να πιστοποιήσουν την παράβαση του ΓΟΚ (Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού) και να πιστοποιήσουν το αδίκημα της αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου. Τις επόμενες μέρες η προκαταρκτική έρευνα ολοκληρώνεται, θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να δώσει παραγγελία για την απομάκρυνση του «αυθαίρετου» και από εκεί και πέρα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της αστυνομικής ηγεσίας καλούνται να πάρουν την απόφαση υλοποίησή της.

Το σχέδιο απομάκρυνσης περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση τουλάχιστον τριών διμοιριών των ΜΑΤ, δύο ομάδων ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας), στελεχών της Κρατικής Ασφάλειας και ομάδων ΔΙ.ΑΣ. περιμετρικά. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως θα χρησιμοποιηθεί βαρύ όχημα, ενδεχομένως τρακτέρ, για να σύρει το κοντέινερ σε σημείο όπου γερανοφόρο θα μπορεί να το σηκώσει και να το φορτώσει σε ειδικό όχημα για την απομάκρυνσή του. Ο αστυνομικός σχεδιασμός προβλέπει την ύπαρξη και ασθενοφόρου, προκειμένου το πλήρωμά του να μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα στο ενδεχόμενο επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και ύπαρξης τραυματισμών από αυτές.

πηγή: eleftherostypos.gr

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Επι Σαμαρά θα μιλούσαμε για κατασταλτική χουντική κυβέρνηση και προσπάθεια εδραίωσης μηχανισμών προπαγάνδας, τώρα απλά έχουμε πολεοδομικές παραβάσεις.