Ένα 8χρονο κορίτσι από το Μιντιλόγλι Πατρών άφησε τα ξημερώματα της Τρίτης την τελευταία του πνοή στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, έχοντας παλέψει για 25 ημέρες με τον ιό της γρίπης Η1Ν1 τύπου Β.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή Μαρία αρχικά νοσηλεύθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων όμως λόγω της κατάστασής της, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στην ΜΕΘ του ΠΓΝΠ, όπου και κατέληξε σήμερα το πρωί. 

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται νοσοκομειακές πηγές και ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το μικρό κορίτσι δεν έπασχε από κάποιο χρόνιο ή άλλο πρόβλημα υγείας, όπως πχ. καρδιολογικό ή αναπνευστικό, που θα μπορούσε να αποτελέσει επιβαρυντικό παράγοντα. Η 8χρονη φέρεται να εισήχθη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων με υψηλό πυρετό και σπασμούς ενώ η διάγνωση των γιατρών ήταν πνευμονία. Η κατάσταση της υγείας της δεν παρουσίαζε βελτίωση και κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ, οπότε διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Τη Μεγάλη Τρίτη, ημέρα γενεθλίων της μικρής, η υγεία της επιδεινώθηκε περαιτέρω κι έπειτα από μια δραματική εβδομάδα το παιδί έχασε τη μάχη για τη ζωή.

 

Συγγενείς του κοριτσιού καταγγέλλουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, καθώς η εξέταση για το εάν πάσχει το παιδί από γρίπη έγινε έπειτα από οκτώ ήμερες νοσηλείας στο Καραμανδάνειο Παίδων Νοσοκομείο Πάτρας. «Το παιδί ήταν υγιέστατο. Δεν είχε απολύτως τίποτα, ένα παιδί ζωηρό. Ένας άγγελος» αναφέρει ο θείος της 8χρονης που μίλησε σε δημοσιογράφους. 

 

Την ίδια ώρα οι γιατροί αναμένουν την ιατροδικαστική εξέταση για τα αίτια του θανάτου της 8χρονης.

 

Δείτε το βίντεο: