Λουκέτο για πέντε μέρες στα καταστήματα του Σεργουλόπουλου Shamone και Artisanal

Λουκέτο για πέντε μέρες στα καταστήματα του Σεργουλόπουλου Shamone και Artisanal Facebook Twitter
5

Λουκέτο μπαίνει από σήμερα στα δύο καταστήματα του παρουσιαστή Φώτη Σεργουλόπουλου λόγω μη έκδοσης αποδείξεων.

H αναστολή της λειτουργίας αφορά τα καταστήματα «ARTISANAL» και «SHAMONE», ξεκινά σήμερα και έχει ισχύ μέχρι και την Κυριακή.

Πριν από λίγο, ο παρουσιαστής και ιδιοκτήτης Φώτης Σεργουλόπουλος ανακοίνωσε επισήμως μέσα από τη σελίδα του στο Facebook το κλείσιμο με καταγγελτικό τρόπο:


«Η απόφαση αυτή εκδόθηκε με ασυνήθιστη σπουδή, κατά τρόπο ανακόλουθο, πριν την εκδίκαση της προσφυγής, την οποία η επιχείρηση άσκησε, με λόγους ουσιαστικά και νομικά βάσιμους και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.
Η προσφυγή που ασκήσαμε δεν έχει ακόμη εξετασθεί από την αρμόδια επιτροπή και σε περίπτωση ευδοκίμησής της, ως συνέπεια θα έχουμε το άτοπο αποτέλεσμα της επιβολής μιας αυστηρότατης κύρωσης, όπως είναι η σφράγιση καταστήματος, χωρίς νόμιμο έρεισμα δηλαδή χωρίς νόμιμη πράξη στην οποία να στηρίζεται αυτή.


Δεδομένου ότι η τήρηση της νομιμότητας συνιστά κύριο μέλημά μας, θα συμμορφωθούμε στην επιβληθείσα κύρωση, ωστόσο οφείλουμε να κάνουμε γνωστό ότι η αρχή που εξέδωσε την συγκεκριμένη απόφαση ενήργησε κατά τρόπο ηθικά, κοινωνικά και νομικά μη αποδεκτό, με αποκλειστικό σκοπό την προβολή της εικόνας ότι το Κράτος "τιμωρεί" αδιακρίτως επωνύμους και μη.


Τέλος, προς αποφυγήν δημιουργίας εντυπώσεων, ως προς τη βαρύτητα του φορολογικού παραπτώματος, για το οποίο διατάχθηκε η αναστολή της λειτουργίας των δύο καταστημάτων, η επιχείρηση αισθάνεται την υποχρέωση να δηλώσει δημοσίως ότι πρόκειται για την καθυστέρηση έκδοσης τριών (3) αποδείξεων, ύψους 130 ευρώ, λόγω παράλληλης έκδοσης τιμολογίου!» έγραψε  ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Ελλάδα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ

σχόλια

4 σχόλια
Σημειώνεται ότι η ισχύουσα νομοθεσία για την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων προβλέπει λουκέτο για 48 ώρες σε περίπτωση ανακριβούς έκδοσης δέκα αποδείξεων, ή ανεξαρτήτως πλήθους εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ, 96 ώρες σε περίπτωση υποτροπής εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους ακόμα και για τρεις αποδείξεις χωρίς όριο αξίας, και έως δέκα ημέρες σε κάθε επόμενη διαπίστωση αντίστοιχης παράβασης....τα συμπεράσματα....δικά σας & του Φώτη.
Επειδή σε τέτοιου είδους καταστήματα υπάρχει ο "τσεκαδόρος" (έμπιστος υπάλληλος της επιχείρησης ο οποίος χειρίζεται ταμειακή μηχανή/ταμείο και ελέγχει κατανάλωση/παραγγελίες) όταν χρειάστηκε να "κοπεί" το σχετικό τιμολόγιο,οι αποδείξεις που είχαν σειρά να "χτυπηθούν" μπήκαν σε αναμονή έως ότου ο τσεκαδόρος τελειώσει με το ανωτέρω τιμολόγιο...Αυτό το χρονικό διάστημα ίσως να είναι πέντε με δέκα λεπτά της ώρας...Σταδαίος (τσεκαδόρος για έξι μήνες,αρχές του 2001)