Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τον βανδαλισμό μνημείου Καβαλιωτών εβραϊκής καταγωγής

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τον βανδαλισμό μνημείου Καβαλιωτών εβραϊκής καταγωγής Facebook Twitter
φωτό: Χρονόμετρο
0

Τον βανδαλισμό που διέπραξαν άγνωστοι την Τετάρτη στην Καβάλα εις βάρος του μνημείου των Καβαλιωτών εβραϊκής καταγωγής που χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως παρόμοια κρούσματα βανδαλισμού μνημείων, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας απορρίπτονται διαρρήδην από την ελληνική κοινωνία, η οποία έχει αποδείξει ότι σέβεται και τιμά την ιστορία και τη δημοκρατία, αναγνωρίζοντας τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων.

 

ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: «Μνημείο θράσους»

Τον βανδαλισμό του μνημείου καταδίκασε με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

«Ο βανδαλισμός του μνημείου των 1484 Καβαλιωτών Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους στα στρατόπεδα των ναζί, αποτελεί «μνημείο θράσους» και θυμίζει στον κόσμο της πόλης πως ο φασισμός καιροφυλαχτεί» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει, «ένα μνημείο που πέρασε από μύρια κύματα για να στηθεί, έγινε στόχος φασιστών και ακραίων κύκλων που ζουν ανενόχλητοι δίπλα μας και αναπαράγουν τη μισαλλοδοξία.

Η απερίφραστη καταδίκη μας είναι δεδομένη όπως-ελπίζουμε- δεδομένη είναι η εγρήγορση από τις αρχές για να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν, ώστε να γίνει σε όλους σαφές πως ο αλληλοσεβασμός, η διαφορετικότητα και τελικά η δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτα» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM