Δίκη Φαίης Μπλάχα: Η ζήλια της αδερφής της και ο ανταγωνισμός για τον ίδιο άντρα

Δίκη Φαίης Μπλάχα: Η ζήλια της αδερφής της και ο ανταγωνισμός για τον ίδιο άντρα Facebook Twitter
3

Την ανταγωνιστική σχέση ανάμεσα στις δύο αδελφές με αντικείμενο τον ίδιο άντρα, τον κατηγορούμενο Βαγγέλη Στεφανάκη (σ.σ. ο οποίος έχει καταδικαστεί ισόβια για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα) περιέγραψε στο δικαστήριο η φίλη του θύματος Ιωάννα Μαρμαρά.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει ιδιαιτέρως την κοινή γνώμη πριν από τέσσερα περίπου χρόνια και είχε μείνει γνωστή ως «το ερωτικό τρίγωνο της Νέας Μάκρης».

Μέσα από τη δικογραφία και τις καταθέσεις που δόθηκαν στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε γίνει γνωστό πως ο 25χρονος τότε Βαγγέλης Στεφανάκης είχε δημιουργήσει ερωτικές σχέσεις με τις δυο αδελφές, Φαίη και Μαριαλένα Μπλάχα.

Τελικώς, η ιστορία είχε μοιραία κατάληξη αφού η Φαίη Μπλάχα έχασε τη ζωή της αφού έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού.

Για την υπόθεση αυτή ο Βαγγέλης Στεφανάκης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ η συγκατηγορούμενή του Μαριαλένα Μπλάχα σε συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή για ψευδορκία μάρτυρα και υπόθαλψη εγκληματία.

Η φίλη του θύματος, εμφανώς συγκινημένη, ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης ξεκινώντας από την εικόνα που αντίκρισε όταν είδε την Φαίη, σε άσχημη κατάσταση, μέσα στο νοσοκομείο, λίγες μόνο ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε.

«Ήταν στεναχωρημένος, είχε πανικό. Μου είπε ότι βγήκε εκτός εαυτού και ότι έριξε στη Φαίη μόνο ένα χαστούκι και εκείνη έχασε την ισορροπία της και χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου. Εμείς εκείνη την ώρα δεν είχαμε εικόνα για τα εσωτερικά χτυπήματα...» κατέθεσε η μάρτυρας συμπληρώνοντας πως ο κατηγορούμενος
είχε μελανιές στα χέρια του.

Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε η μάρτυρας, το σχέδιο ήταν να καταθέσουν αρχικά ψέμματα οι κατηγορούμενοι στις αρχές, ότι δηλαδή η Φαίη βρέθηκε χτυπημένη στο δρόμο ήταν της Μαριαλένας.

Στην κατάθεση της η κ. Μαρμαρά ανέφερε ότι ο Βαγγέλης Στεφανάκης είχε κινήσει το ερωτικό ενδιαφέρον της Φαίης από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους.

«Η Φαίη και ο Στεφανάκης έκαναν δεσμό μετά από ένα περίπου μήνα γνωριμίας. Στο μεσοδιάστημα όμως υπήρχε ένα περίεργο κλίμα. Το διάστημα της γνωριμίας του με τη Φαίη ο κατηγορούμενος είχε σχέσεις με την Μαριαλένα. Είχαν ερωτικές σχέσεις όχι όμως σαν ζευγάρι. Το είχε παραδεχθεί και ο ίδιος ο Στεφανάκης. Αυτό το έμαθε η Φαίη. Άλλωστε το παραδέχθηκαν και η Μαριαλένα και ο Στεφανάκης. Από τη στιγμή που η Φαίη έκανε δεσμό με το Στεφανάκη, υπήρχε ένας ανταγωνισμός με τη Μαριαλένα. Υπήρχαν κάποιες απειλές. Υπήρχε θέμα με την αδελφή της, μπλεκόταν στη σχέση της με τον Στεφανάκη και προσπαθούσε να τον έχει από κοντά» ανέφερε η μάρτυρας και συνέχισε: «Όσο δούλευε η Φαίη στην καφετέρια είχε έρθει η Μαριαλένα με τις φίλες της και την έβρισε. Την άκουσα να της λέει «ουστ από εδώ». Η Μαριαλένα ζήλευε τη σχέση της Φαίης με τον κατηγορούμενο. Η Φαίη σταμάτησε κάποια στιγμή να δουλεύει γιατί είχε κάποιο πρόβλημα με το πόδι της. Την ρώτησα τι έπαθε και μου είπε ότι χτύπησε πέφτοντας από τις σκάλες. Αργότερα ρώτησα και τον Στεφανάκη και μου είπε ότι η Φαίη είχε χτυπήσει με το μηχανάκι».

Νωρίτερα, είχε ολοκληρώσει την κατάθεση του ο πατέρας της Φαίης, Αντώνης Μπλάχας, ο οποίος δέχτηκε ερωτήσεις για τη σχέση του με την Μαριαλένα. Ο Αντώνης Μπλάχας υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με την μεγάλη του κόρη η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM