Ο καθηγητής Λίνος Αλέξανδρος Σισιλιάνος εξελέγη νέος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Ο καθηγητής Λίνος Αλέξανδρος Σισιλιάνος εξελέγη νέος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Facebook Twitter
0

Τα θερμά τους συγχαρητήρια εκφράζουν τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και το υπουργείο Δικαιοσύνης στον καθηγητή Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο για την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για την επόμενη τριετία.

Ο κ. Σισιλιάνος εξελέγη χθες και θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από την 1 Μαΐου 2017.

«Η επάξια εκλογή του κ. Σισιλιάνου, εγκρίτου νομικού διεθνούς φήμης είναι εξαιρετικά τιμητική τόσο για τον ίδιο, όσο και την Ελλάδα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, και του εύχεται καλή επιτυχία στη νέα του αποστολή.

Και το υπουργείο Δικαιοσύνης συγχαίρει θερμά τον καθηγητή Λίνο Αλέξανδρο Σισιλιάνο για «την επάξια εκλογή του» στη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με την οποία «αναγνωρίζεται για μια ακόμη φορά το ήθος και η υψηλού επιπέδου κατάρτισή του».

Ο Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος είναι καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, και από το 2010 μέλος της Ακαδημίας Διεθνούς Δικαίου της Χάγης.

Πριν από την εκλογή του ως δικαστή στο ΕΔΔΑ, τον Μάιο του 2011, διετέλεσε μέλος πολλών διεθνών επιτροπών προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση των Φυλετικών Διακρίσεων (μέλος, αντιπρόεδρος και εισηγητής).

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ