Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη για τα χθεσινά επεισόδια στον Λευκό Πύργο

Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη για τα χθεσινά επεισόδια στον Λευκό Πύργο Facebook Twitter
φώτο από thestival.gr
0

Αναβλήθηκε για την Τετάρτη, 22 Μαρτίου, η δίκη των δύο συλληφθέντων για τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή του Λευκού Πύργου, στη διάρκεια συγκέντρωσης μελών εθνικιστής οργάνωσης και αντισυγκέντρωσης αντιφασιστών.

Οι δύο συλληφθέντες από τη δεύτερη συγκέντρωση οδηγήθηκαν το μεσημέρι στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο ζήτησαν και πήραν 48ωρη αναβολή, ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.

Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων -ενός 25χρονου κι ενός 20χρονου- ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένη αντίσταση και σωματικές βλάβες, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Για τα ίδια επεισόδια συνελήφθη κι ένας ανήλικος, o οποίος αφέθηκε ελεύθερος από χθες με προφορική εντολή εισαγγελέα και η υπόθεση του αναμένεται να απασχολήσει το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Το κάλεσμα δόθηκε στο άγαλμα Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία προς τα δικαστήρια, όπου, την ώρα που οι αλληλέγγυοι επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο, επικράτησε ένταση με τους αστυνομικούς, η οποία εκτονώθηκε γρήγορα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ