Τουρκία: Καταζητούμενοι για την απόπειρα πραξικοπήματος οι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα

Τουρκία: Καταζητούμενοι για την απόπειρα πραξικοπήματος οι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα Facebook Twitter
0

Δύο στρατιωτικοί έφθασαν στις 15 Φεβρουαρίου στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας με τους δικηγόρους τους και παραδόθηκαν ζητώντας άσυλο από την Ελλάδα.


Σύμφωνα με τουρκικές πηγές τα ονόματα που έδωσαν οι δύο ταυτίζονται με δύο καταζητούμενους για συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν την βραδιά του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.


Πηγές στην Αθήνα τονίζουν ότι δεν θα επιτραπεί να γίνει η Ελλάδα πεδίο αντιπαράθεσης των Γκιουλενιστών με τις τουρκικές αρχές.


Μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει υποβάλλει αίτηση έκδοσης για τους δύο κρατούμενους στην Ορεστιάδα.

Υπενθυμίζεται πως όπως έγινε νωρίτερα σήμερα γνωστό, οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί κρατούνται εδώ και μερικά 24ωρα στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι δύο άντρες εισήλθαν παράνομα στην χώρα μέσω Έβρου και παραδόθηκαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Ορεστιάδας. Στις 20 Φεβρουαρίου μέσω συνηγόρου κατέθεσαν αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για πρώην στελέχη των ειδικών δυνάμενων του τουρκικού στρατού που κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη από τις τουρκικές αρχές.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ