Οδηγοί με θηριώδη τζιπ καταστρέφουν μιας σπάνιας ομορφιάς λίμνη στο Καλλίδρομο - Μήνυση από το Δήμο Λαμίας

Οδηγοί με θηριώδη τζιπ καταστρέφουν μιας σπάνιας ομορφιάς λίμνη στο Καλλίδρομο - Μήνυση από το Δήμο Λαμίας Facebook Twitter
1

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης για την περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσαν οι «αγώνες οργώματος» με τζιπ στη Λίμνη Καλλιδρόμου στο νομό Φθιώτιδας. Η λίμνη η οποία είναι ξεχωριστής ομορφιάς είναι επίσης προστατευόμενη από ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων, με την μηνυτήρια αναφορά του, ζητά να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία για τον εντοπισμό των δραστών που όργωσαν κυριολεκτικά, χάριν επίδειξης και διασκέδασης, έναν από τους σπουδαιότερους υγροβιότοπους της περιοχής.

Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για ανυπολόγιστη περιβαλλοντική ζημιά στην ιδιαίτερης σημασίας χλωρίδα και πανίδα του οικοσυστήματος της περιοχής.

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να εντοπίσει και να τιμωρήσει τους δράστες, που όργωσαν κυριολεκτικά, για λόγους επίδειξης και "διασκέδασης", έναν από τους σπουδαιότερους υγροβιότοπους του Δήμου μας, προξενώντας μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά στην ιδιαίτερης σημασίας χλωρίδα και πανίδα, Λίμνη του Καλλιδρόμου...», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων, σύμφωνα με το Lamiareport.

Την καταγγελία είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες ο Στέφανος Σταμέλλος, μετά από το βίντεο που ανέβασαν στο facebook, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που «όργωσαν» την πανέμορφη λίμνη.

Δείτε παρακάτω τα δυο βίντεο, που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων:

Πηγή: Lamiareport.gr

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια