Δύο πολίτες στη Χίο βούτηξαν στη θάλασσα και έσωσαν μικρό δελφίνι

Δύο πολίτες στη Χίο βούτηξαν στη θάλασσα και έσωσαν μικρό δελφίνι Facebook Twitter
1

Η Ειρήνη Ντινιακουδάκη και ο Μιχάλης Πατμεντζής έσωσαν χθες ένα μικρό δελφίνι που εξόκειλε στην παραλία του Βροντάδου Κατσουνάκι.

Το  δελφίνι, μήκους περίπου ενάμιση μέτρου εντόπισε στα βότσαλα η Ε. Ντινιακουδάκη.

Ο κος Πατμεντζής ενημέρωσε το Λιμεναρχείο και στη συνέχεια ανέλαβε δράση. Το μετέφερε προσεκτικά στη θάλασσα, κολύμπησε μαζί του και το οδήγησε στα ανοιχτά . Το Λιμενικό Σώμα και η Πυροσβεστική που έσπευσαν στο σημείο  δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

«Μόλις το πλησίασα είδα ότι ο φυσητήρας του δούλευε κανονικά, συνειδητοποίησα ότι ήταν ζωντανό και άρχισα να το βρέχω. Ήταν πληγωμένο στη μύτη και στο λαιμό. Μετά ήλθε και ο κύριος που το πήρε προσεχτικά και το οδήγησε στο πέλαγος», δήλωσε στο politischios.gr  η Ε. Ντινιακουδάκη.

«Το πήρα στα χέρια μου, το έβαλα στη θάλασσα και το οδήγησα στα ανοιχτά να φύγει. Είχε χάσει τον προσανατολισμό του και επέστρεψε πίσω τρεις τέσσερις φορές, αλλά το πήρα και το πήγα μέσα ξανά, μέχρι που βρήκε το δρόμο του και έφυγε», λέει ο Μ. Πατμεντζής.

πηγή: Politischios.gr

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Ήταν πληγωμένο στη μύτη και στο λαιμό ...επέστρεψε πίσω τρεις τέσσερις φορές"Μήπως δεν ήταν απλώς τραυματισμένο αλλά και εξαντλημένο, και ήθελε να είναι στα ρηχά προκειμένου να ανακτήσει δυνάμεις (αλλιώς πνίγονται);Έχω ακούσει από θαλάσσιο βιολόγο ότι πολύ συχνά δεν έχουν εξοκείλει, αλλά έρχονται στα ρηχά επίτηδες για να ξαποστάσουν επειδή είναι άρρωστα ή χτυπημένα. Οπότε οι καλοθελητές τα ρίχνουν πάλι πίσω, ξανά και ξανά, μέχρι τα δελφίνια να πουν αστοδιάλο και να πάνε σε διπλανή παραλία που δεν έχει καλοθελητές.Μπορεί να κάνω και λάθος. Υποθέτω οι λιμενικοί ξέρουν.